Cine sunt norocoșii cărora le cresc salariile în această perioadă. Unii primesc majorare chiar și de 100%

Diana Radu 08.04.2020, 16:49
Cine sunt norocoșii cărora le cresc salariile în această perioadă. Unii primesc majorare chiar și de 100%

Parlamentul a modificat Legea salarizării! Astfel, mai mulți angajați vor beneficia de o mărire de salariu care poate ajunge până la 100%. Prevederile ar urma să intre în vigoare de luna viitoare. Cine sunt acești angajați norocoși?

Ce angajați vor primi o majorare de salariu

Deputații au adoptat vineri printr-un vot online un proiect de lege care modifică Legea Salarizării. Astfel, de luna viitoare salariile de bază ale personalului din cadrul Institutului pentru studierea problemelor minorităţilor naţionale se majorează cu 100%. Camera Deputaților este for decizional.

salarii crescute, legea salarizarii, salariu crescut
Ce angajați vor primi o majorare de salariu

Legea Salarizării se va mai aplica și pentru anagajaţii din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – I.S.C.T.R., Autorităţii Rutiere Române şi Autorităţii Navale Române. Angajații din domeniile enumerate vor beneficia de un salariu majorat cu 20%, faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2019, începând cu luna mai.

De asemenea, și anagajații din cadrul bibliotecilor naţionale sau de importanţă naţională, Bibliotecii Academiei Române, precum şi din cadrul muzeelor de importanţă naţională vor primi din luna august un salariu majorat cu 30%.

Legea care prevede aceste măriri a fost deja publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vgoare din data de 9 aprilie. Experții nu văd cu ochi buni aceste măriri în plină criză și chiar acuză că nu ar fi măsură potrivită în contextul actual.

„Nu e timpul necesar pentru aşa ceva. Sunt convins că acei angajaţi îşi justifică salariile, dar majorările de salarii, în momentul în care avem un milion de contracte de muncă suspendate, în care cele mai mari salarii din şomajul tehnic ajung la maximum de 2300 lei, nu sunt normale pentru criză. Aceste majorări sunt total atipice în acest context”, a declarat Adrian Benţa, consultat financiar pentru Mediafax.

Potrivit celui mai recent comunicat emis de Ministerul Muncii, până la data de 3 aprilie peste 840.000 au rămas cu contractele de muncă suspendate, iar 180.000 au rămas fără loc de muncă.

Urmăriți Impact.ro și pe