Cine sunt, de fapt, finanțatorii lui Dinamo? Varianta lansată de Dumitru Dragomir. ”Dau bani pe blat”

Andrei Cezar 19.07.2021, 15:04
Cine sunt, de fapt, finanțatorii lui Dinamo? Varianta lansată de Dumitru Dragomir. ”Dau bani pe blat”

Dumitru Dragomir, aruncă bomba înainte de primul meci al lui Dinamo din acest sezon. Fostul președinte al LFP a declarat că doi oameni importanți din istoria recentă a clubului din Ștefan cel Mare, Nicolae Badea și Crsiti Borcea, ajută financiar echipa. Însă nu în mod oficial, ci ”pe blat”.

Dumitru Dragomir: ”Badea și Borcea dau bani pe blat la Dinamo”

Clubul din Ștefan cel Mare traversează poate cea mai dificilă perioadă din istoria recentă. Intrat pentru a doua oară în insolvență, Dinamo se chinuie să supraviețuiască, în contextul problemelor financiare uriașe pe care le are.

Cu un acționar majoritar care alege să nu investească, echipa mai supraviețuișete doar datorită fanilor, prin intermediul proiectului DDB. Însă oare pentru cât timp? ”Oracolul din Bălcești” nu-i dă prea multe șanse de redresare lui Dinamo și spune că echipa din Ștefan cel Mare este aproape de faliment.

”Dinamo se îndreaptă spre faliment, cu toate că sunt 2-3 oameni în România care îi ajută foarte mult. De exemplu, Nicolae Badea văd că face nişte cheltuieli pentru ei. Nu ştiu cu ce scop, dar Nicolae Badea ţine cu Dinamo. Nu numai sufleteşte, ci şi financiar. Am înţeles că şi el, şi Borcea pe blat aşa mai finanţează”, a declarat Dumitru Dragomir la Look Sport Live.

Varianta cu Nicolae Badea în conducerea lui Dinamo a sugerat-o și noul administrator special, Iuliu Mureșan. El a mărturisit că îl așteaptă atât pe el cât și pe Cristi Borcea să revină alături de echipă.

”Domnul Badea este implicat ca suporter. Nu este implicat în alt mod. Acum nu e implicat în clubul Dinamo, dar mi-ar plăcea să se implice. Mi-ar plăcea să vină și Borcea să se implice financiar. Și mulți alți dinamoviști”, a declarat de curând Iuliu Mureșan, administratorul special de la Dinamo.

Dinamo a intrat pentru a doua oară în insolvență, la șapte ani de la declararea primei proceduri. Atunci, Ionuț Negoiță a introdus clubul în insolvență pentru a rezolva problemele financiare. Acum, suporterii-acționari de la DDB încearcă reorganizarea clubului pentru a mai diminua din datoriile uriașe existente.

Dumitru Dragomir stie cine sunt, de fapt, investitorii lui Dinamo
Dumitru Dragomir stie cine sunt, de fapt, investitorii lui Dinamo

Dario Bonetti, optimist înainte de primul meci din campionat: ”FC Voluntari nu e Real Madrid”

Cei mai afectați de intrarea în insolvență au fost jucătorii. Dinamo a pierdut nume importante ca Ante Puljic, Adam Nemec și Diego Fabbrini. De asemenea, și Dusan Uhrin a ales să plece de la echipă din cauza intrării în insolvență.

Numit recent în funcția de antrenor al lui Dinamo, italianul Dario Bonetti a recunoscut în prima lui conferință de presă că va avea o misiune dificilă, dar încearcă să pună lucrurile la punct din mers.

„Mă bucur că mi s-a oferit această oportunitate. Cunosc toate problemele financiare, dar problema mea este alta. Jucătorii sunt în urmă cu pregătirea. Avem jucători tineri de foarte bună calitate, dar au nevoie de timp. Au nevoie de răbdare, să crească lângă niște jucători de calitate. Sunt jucători născuți în 2003, 2004.

În acest moment încerc să îi cunosc și să creez o echipă competitivă. Trebuie să fim realiști, va fi greu în primele meciuri. Am avut doar o săptămână de pregătire. Vom încerca să construim o echipă pe placul suporterilor, dar avem nevoie de răbdare. Nimic nu este sigur în fotbal!

FC Voluntari nu este Real Madrid, îi respectăm, dar nu ne temem. Pe mine mă îngrijorează doar problemele de ordin fizic. Avem în lot jucători care pot surprinde”, a spus Dario Bonetti.

Urmăriți Impact.ro și pe