Simona Halep se confruntă cu cea mai mare provocare a carierei sale. Tenismena se află acum în Elveția, unde urmează să se judece apelul său la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Lausanne (TAS), legat de acuzațiile de dopaj care i-au adus sportivei o suspendare provizorie de patru ani. Vezi cine sunt avocații care o reprezintă pe Simona Halep la TAS. Cu ajutorul unuia dintre ei, Lucian Bute s-a ales cu o pedeapsă scăzută.
Simona Halep beneficiază de susținerea unei echipe de avocați de top în cadrul procesului său cu Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA). În drumul său spre proces, sportiva a fost însoțită de Bogdan Stoica, asociat la firma americană a avocatului Howard L. Jacobs, din Los Angeles.
Echipa sa legală este completată de Jeffrey G. Benz, fost patinator american și actual arbitru la TAS. Procesul este gestionat de un panel de trei arbitri, similar cu un complet de judecată format din trei magistrați: unul desemnat cu apărarea Simonei Halep, Jeff Benz, unul numit de către ITIA și altul numit de TAS, care servește și ca președinte al panelului de apel.
Printre cei circa 400 de arbitri ai TAS se numără și românii Cristian Jura și Daniel Vișoiu. Teoretic, Halep și echipa sa de apărare aveau opțiunea de a alege unul dintre acești doi români. Totuși, urmând recomandările lui Howard Jacobs, tenismena a optat pentru Jeff Benz. Benz este, de asemenea, inclus în lista de arbitri ai Curții Internaționale de Arbitraj din București.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Howard Jacobs și Jeff Benz au mai colaborat anterior, inclusiv în cazul celebrei tenismene Maria Șarapova, reușind să obțină o reducere semnificativă a perioadei de suspendare, de la doi ani la 15 luni.
Cu alte cuvinte, Simona Halep a ales pentru apărarea sa o echipă de mare calibru. Speranțele sportivei în această situație dificilă sunt plasate în mâinile avocatului Howard Jacobs.
Este de remarcat că Jacobs a avut colaborări notabile și în alte cazuri, precum cel al lui Lucian Bute, fost campion mondial la box, care a fost testat pozitiv pentru ostarină la 26 mai 2016, după meciul cu Badou Jack din 30 aprilie, care a contat pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie. În urma testului de dopaj, Bute a fost descalificat.
La vremea respectivă, după ce a fost analizată și proba B prelevată de la boxer, care a confirmat prezența substanțelor interzise, avocatul Howard Jacobs a ajutat la demonstrarea faptului că suplimentul consumat de Bute fusese contaminat.
Drept urmare, tribunalul a identificat greșeala ca fiind a laboratorului din San Diego responsabil pentru producerea suplimentului, prescris de preparatorul fizic, Angel Heredia.
Laboratorul a recunoscut problemele apărute, ajungând la concluzia că sursa contaminării provenea de la un furnizor chinez, care livrase substanțe impure.
Vezi și: Simona Halep ajunge din nou la tribunal. Vrea să ceară despăgubiri de milioane de dolari