Cine sunt aliații Rusiei, țările la care România trebuie să aibă grijă. Își trimit soldații alături de trupele lui Putin

Stan Filon 24.09.2020, 19:23
Cine sunt aliații Rusiei, țările la care România trebuie să aibă grijă. Își trimit soldații alături de trupele lui Putin

Desfășurare de forțe la Marea Neagră, acolo unde Rusia organizează demonstrații militare de proporții, la care participă mai multe țări. Vladimir Putin își testează astfel forțele armate pentru a vedea cum se descurcă în timpul unui război de mare amploare.

Rusia aduce 80.000 de militari la Marea Neagră, la un exercițiu de amploare

În ultima perioadă, Rusia și-a multiplicat numărul exercițiilor militare, manevre care au început luni și la care participă nu mai puțin de 80.000 de militari. Alături de Rusia, au venit mai multe țări aliate.

Aliații Moscovei sunt reuniți în cadrul unor exerciții denumite de presă „Frăția slavă”, „Frăția indestructibilă”, „Scut oceanic”, ”Caucaz-2020”. Armatele nu țin cont de pandemia COVID-19 și a tensiunilor cu Occidentul.

Rusia aduce 80.000 de militari la marea Neagra, la un exercitu de amploare
Rusia aduce 80.000 de militari la marea Neagra, la un exercitu de amploare

China și Belarus participă la exercițiul militar ”Caucaz-2020”

China și Belarus figurează printre țările străine care iau parte la aceste exerciții, în timp ce Iranul va trimite navele sale. Exercițiile, denumite ”Caucaz-2020”, constituie „principala verificare anuală a capacităţii forţelor armate ruse de a duce un conflict de mare amploare”, potrivit analistului militar Vasili Kaşin, de la Înalta Şcoală de Economie din Moscova, scrie Agerpres.

În egală măsură, exercițiile, care  se vor încheia la 26 septembrie,  sunt destinate să testeze înainte de toate „eşaloanele superioare ale comandamentului militar”,  explică Vasili Kașin.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, la operaţiunile de luptă au fost mobilizaţi 12.900 de soldaţi, până la 250 de tancuri, 450 de blindate, 200 sisteme de artilerie şi numeroase sisteme de lansatoare de rachete, între care TOS-2 de ultimă generaţie, a informat ministerul rus al Apărării. În toal, la exercițiul care va avea loc în Marea Neagră, dar și în Marea Caspică vor participă până la 80.000 de militari.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...