Cine și-a anunțat candidatura la șefia PNL, până acum. Congresul va avea loc pe 25 septembrie

Ana Anitoiu, Alexandrina Toader 25.05.2021, 18:51
Cine și-a anunțat candidatura la șefia PNL, până acum. Congresul va avea loc pe 25 septembrie

Președintele PNL, Ludovic Orban, a propus data de 25 septembrie pentru organizarea Congresului, la care vor participa aproximativ 5.000 de delegaţi. Iată ce se știe până acum despre candidații la șefia Partidului Național Liberal.

Cine și-a anunțat candidatura la șefia PNL

Deocamdată, despre candidații la șefia PNL nu se cunoaște mare lucru. Doar câteva lucruri sunt certe. Actualul președinte al partidului a confirmat că își dorește un nou mandat, iar un politician a anunțat că fostul prim-ministru nu va avea și votul lui.

Mai exact, fostul preşedinte al CJ Ilfov Marian Patrache a spus că la Congresul Partidului Național Liberal ce urmează să aibă loc nu îl va vota pe Ludovic Orban pentru un nou mandat la conducerea PNL, anunță Observator.

Cine si-a anuntat candidatura la sefia PNL, pana acum. Congresul va avea loc pe 25 septembrie
Ludovic Orban, actualul presedinte al PNL

Florin Cîțu, despre Congresul PNL

Pe de altă parte, prim-ministrul României, Florin Cîțu, a declarat marți dimineață că încă nu a fost stabilită data la care va avea loc Congresul PNL și că, de fapt, aceasta va depinde de evoluția pandemiei de coronavirus.

”Data Congresului nu a fost stabilită încă. Data Congresului se va stabili în Consiliul naţional, nu este stabilită în acest moment. Vom vedea când va fi data Congresului şi vom vedea dacă putem să-l ţinem în acel moment. Totul depinde de cum evoluează pandemia, de aceea încă nu este o dată avansată. Încă nu avem un Congres în PNL, nu e nicio moţiune depusă pentru candidaturile la preşedinţia PNL, nu există niciun candidat oficial. Când vom avea un congres, mai multe candidaturi vor apărea, e o competiţie”, a spus Florin Cîțu, fără să precizeze dacă va candida sau nu la șefia PNL.

Ludovic Orban, despre posibilitatea de a candida la prezidențiale: ”Nu scot din calcul”

Actualul președinte al partidului a spus că oricine dorește să candideze la şefia PNL o va putea face. Fostul premier Ludovic Orban a precizat că în cazul în care va avea un contracandidat, va desfășura o campanie ”corectă și pozitivă”, una care să fie spre binele formațiunii politice.

”Deocamdată PNL este principalul partid de guvernământ, suntem în parteneriat cu președintele României, care este încă cu ani buni de mandat. Acest parteneriat a dat roade pentru România și va da în continuare. Obiectivul nostru principal este să asigurăm buna guvernare a Românei și saltul economic. (…) Până la alegerile prezidențiale mai este timp, sigur că odată ce candidez la președinția PNL nu scot din calcul nici această perspectivă”, a spus Ludovic Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...