EXCLUSIV

Cine s-a îmbogățit, de fapt, din melodiile de succes ale lui Dinu Maxer. Bărbatul a fost chemat la tribunal. EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 29.12.2021, 17:31

Solistul Dinu Maxer, care recent a lansat o piesă de Sărbători, alături de soție și de cei doi copii, ne-a povestit, într-un interviu exclusiv pentru impact.ro, despre frumoasa lui familie, despre tatăl grav bolnav, dar și despre contractul păgubos, și pe care acum îl regretă, semnat cu Casa de Discuri Cat Music, pe când activa în trupa AXXA: ”Ei iau 90% din drepturile noastre de autor, ei s-au îmbogățit, nu noi. Noi am fost cam fraieri”, ne-a declarat Dinu Maxer, în exclusivitate pentru impact.ro.

Ce spune Dinu Maxer despre contractul păgubos cu celebra casă de discuri: ”Dacă se îmbogățește cineva din drepturile de autor ei sunt, cei de la Cat Music, nu noi”

La scurt timp după ce trupa O-zone l-a invitat la tribunal pe Dan Popi, de la Cat Music, pentru a reglementa unele aspecte financiare, iată că și Dinu Maxer și-a manifestat supărarea față de celebra casă de producție. Dinu susține că, la debut, a semnat un contract cam păgubos. Întrebat de reporterii impact.ro câți bani câștigă din drepturile de autor pentru ”Marea te cheamă la ea”, piesa de rezistență a trupei AXXA, Dinu Maxer ne-a declarat, cu tristețe:

Vin niște bănuți, dar vin foarte puțini, am semnat pe 10%. Dacă se îmbogățește cineva, Cat Music se îmbogățește, nu noi, ei iau 90%. Nu mai avem ce face, contractul e semnat, nu are nimeni ce să mai facă. Așa se semna pe atunci, în acea perioadă, eram cam fraieri, ca să zic așa.

Eu și Mihai am compus piesa ”Marea te cheamă la ea”, iar Adi și Sorin au scris versurile, eram o echipă foarte unită. Anual îmi vin foarte puțini bani, din această piesă, sume infime, doar vreo 100 de lei anual. Dar mai am niște piese compuse și difuzate. Nu trăiesc din amintiri, am venituri din Youtube și venituri din drepturi de autor, în jur de 2.000 de lei anual.

Cine s-a îmbogățit din melodiile lui Dinu Maxer
Membrii trupei Axxa

„Niciodată nu am câștigat mult, sunt sume mici, dar constante”

Dinu Maxer nu a mai avut concerte, la acest sfârșit de an, dar e de înțeles, având în vedere restricțiile la vreme de pandemie:

De Sărbători, am fost în discuții cu mai multe primării, dar nu am reușit să bat palma. Ei se tot orientează spre artiști cu onorarii foarte mici, pe bugetul lor. Nu pot să zic că mi-a mers rău, anul acesta, mai ales că niciodată nu am câștigat mult, sunt sume mici, dar constante. Cumpăr și haine pentru mine, soție și cei doi copii, dar nu facem cheltuieli mari, cu vreo 3.000 de euro ne-am îmbrăcat toți patru anul acesta, ne-a mai declarat vestitul artist al trupei AXXA, care, în ultima vreme, compune din nou și muzică pentru copii.

Dinu este foarte atașat de tatăl său, care a învins cancerul de prostată

Dinu Maxer are o relație foarte strânsă cu tatăl său, pe care l-a ajutat să treacă peste o mare cumpănă a vieții, fiind diagnosticat cu cancer la prostată:

Tatăl meu are probleme de sănătate. E mai binișor acum, e stabil, a avut cancer la prostată, s-a vindecat, dar îl doboară alte probleme, îl doboară tot felul de infecții, hipertensiunea, ni s-a mai confesat Dinu Maxer, pentru impact.ro

Cine s-a îmbogățit din melodiile lui Dinu Maxer
Dinu Maxer și familia sa

Trupa O-zone a dat în judecată casa de discuri alături de care a cunoscut succesul

Dan Bălan, Arsenie Todiraș și Radu Sîrbu, membrii trupei O-Zone, și-au unit forțele anul acesta și au acționat în judecată Casa de discuri Cat Music. Procesul, aflat pe rol la Tribunalul București, are ca obiect „drept de autor și drepturi conexe”. Se pare că este vorba despre niște neînțelegeri privind împărțirea veniturilor din promovarea melodiilor pe platformele online. Acest aspect nu fusese specificat în contractul inițial, pentru simplul motiv că, la acea vreme, Internetul nu era la putere.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...