Cine poate câștiga Roland Garros 2020, după eliminarea Simonei Halep. Va fi o premieră

Marian Cărăvan 06.10.2020, 15:28
Cine poate câștiga Roland Garros 2020, după eliminarea Simonei Halep. Va fi o premieră

Simona Halep a fost principala favorită la Roland Garros 2020, dar odată cu eliminarea surprinzătoare a campioanei noastre, drumul spre trofeu li s-a deschis altor sportive. Cine poate câștiga acum Roland Garros 2020, după eliminarea Simonei Halep.

Cine poate câștiga Roland Garros 2020, după eliminarea Simonei Halep

Roland Garros 2020 nu a fost doar un turneu al scandalurilor, ci și unul al marilor surprize. Eliminarea principalei favorite, Simona Halep, a venit ca un trzănet, într-un moment în care toată lumea o vedea deja pe sportiva din România campioană la Roland Garros în 2020. Că lucrurile nu au stat tocmai așa, a dovedit-o meciul cu arțăgoasa Iga Swiatek, care a trimis-o acasă pe Simona Halep. Cu mult înainte de finala Roland Garros 2020.

Astfel, la feminin s-a ajuns în situația de a avea o campioană în premieră la Openul Franței. În sferturile de finală au ajuns sportive care nu câștigat niciodată Roland Garros. Situația devine interesantă, cu atât mai mult cu cât doar două dintre cele opt sportive calificate în sferturi au cel puțin un titlu de Grand Slam în palmares. Și ne referim aici la Sofia Kenin și Petra Kvitova. Dacă Sofia Kenin a câștigat anul acesta Australian Open, în schimb Petra Kvitova s-a impus de două ori la Wimbledon, în 2011 și 2014.

S-a ajuns în situația de a avea o campioană în premieră la Roland Garros și după ce liderul mondial Ashleigh Barty a decis să nu participe. Australianca este încă deținătoarea trofeului. Iar principala favorită, Simona Halep, a părăsit competiția în optimi.

Cum arată sferturile de finală la feminin, Roland Garros 2020

Iga Swiatek – Martina Trevisan
Elina Svitolina (favorită 3) – Nadia Podoroska
Danielle Collins – Sofia Kenin (favorită 4)
Petra Kvitova (favorită 7) – Laura Siegemund

Cine poate câștiga Roland Garros 2020, după eliminarea Simonei Halep. Va fi o premieră
Cine poate câștiga Roland Garros 2020, după eliminarea Simonei Halep. Va fi o premieră

Cum a reacționat Iga Swiatek după ce a eliminat-o pe Simona Halep

Iga Swiatek, o jucătoare de doar 19 ani, a provocat un adevărat cutremur în optimi la Roland Garros 2020, după ce a eliminat-o pe Simona Halep. Nici jucătoarei din Polonia nu i-a venit să creadă ce performanță a realizat.

Iga Swiatek s-a aşezat pe scaunul ei şi şi-a pus prosopul în cap, parcă nevenindu-i să creadă ce victorie a reuşit. Foarte emoţionată, tânăra jucătoare din Polonia a petrecut câteva momente în care şi-a ascuns privirea de cei prezenţi pe arena de la Roland Garros.

„Ei îi revin toate meritele. Ea a jucat de o manieră incredibilă azi, a fost pe tot terenul şi a lovit toate mingile de o manieră foarte puternică. S-a făcut puţin frig şi când este frig nu-mi simt pşrea bine picioarele la schimburile de mingi. Nu am putut să-mi ating cel mai bun nivel, dar ea a jucat foarte bine. A fost meciul ei”, a declarat Simona Halep la conferinţa de presă, citată de L’Equipe.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe