Cine o poate împiedica pe Simona Halep să câștige la Roland Garros. Anunțul de ultim moment

Marian Cărăvan / 28.09.2020, 11:09
Cine o poate împiedica pe Simona Halep să câștige la Roland Garros. Anunțul de ultim moment

Simona Halep a debutat cu dreptul la Roland Garros, chiar de ziua ei, când a învins-o pe Sara Sorribes Tormo, scor 6-4, 6-0, și s-a calificat în turul 2. Campioana noastră este principala favorită a Openului Franței. Cu toate acestea, există o sportivă care o poate împiedica pe Simona Halep să câștige la Roland Garros.

Ea e sportiva care o poate împiedica pe Simona Halep să câștige la Roland Garros

Simona Halep este considerată principala favorită a ultimului turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros. A și debutat furtunos, cu un meci-spectacol de ziua ei, contra spanioloaicei Sara Sorribes Tormo, pe care a învins-o în două seturi, 6-4, 6-0. Simona Halep are drumul deschis spre finala Openului Franței, unde a triumfat în 2018. Simona Halep este văzută de Martina Navratilova drept principala favorită a turneului de la Roland Garros. După câștigătoare a Openului Franței, Martina Navratilova o scoate în evidență și pe bielorusa Victoria Azarenka, finalista de la US Open, singura care i-ar putea pune probleme serioase Simonei Halep. Martina Navratilova a făcut o analiză a favoritelor de pe tabloul feminin și a tras câteva concluzii într-un editorial publicat pe site-ul WTA.

„În afară de Simona Halep, Victoria Azarenka este cea mai probată jucătoare în meciuri, fiindcă a făcut finala la US Open. Doar două săptămâni mai târziu, joacă pe o altă suprafață, pe cealaltă parte a Atlanticului, dar mi se pare că va face excelent tranziția între hard și zgură. Deși zgura nu este suprafața favorită a Victoriei Azarenka, ea a crescut pe zgură și se simte confortabil pe ea.

La WTA Roma, a ajuns până în sferturi, deși abia zburase de la New York. Iar Azarenka se hrănește din presiune. A așteptat 7 ani până a jucat iar o finală de Grand Slam și va dori acum să se întoarcă în această postură, după US Open. Dintre toate jucătoarele de pe tablou, Halep și Azarenka sunt cele mai bine plasate pentru Roland Garros. Aș fi inclus-o și pe Naomi Osaka în acest grup, dar lipsește din cauza accidentării. Dar pe o zgură lentă, umedă, Halep este favorita”, a afirmat Martina Navratilova.

Cine o poate împiedica pe Simona Halep să câștige la Roland Garros. Anunțul de ultim moment

Duel românesc în turul 2 la Roland Garros

În turul 2 la Roland Garros vom avea parte de un duel românesc. Simona Halep, care a împlinit duminică 29 de ani, o va întâlni din nou pe buna sa prietenă, Irina Begu. În turul 1 la Roland Garros, Simona Halep a trecut de Sara Sorribes Tormo cu 6-4, 6-0, în timp ce Irina Begu a avut nevoie de un meci în trei seturi cu Jil Teichmann, încheiat cu 6-4, 4-6, 6-3. Va fi a opta partidă dintre cele două sportive, care s-au mai întâlnit anul acesta și în turneul de la Praga, unde Simona Halep a câștigat cu 7-6, 6-3.

Meciul dintre Simona Halep și Irina Begu se va disputa miercuri, 30 septembrie, în turul 2 la Roland Garros.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI