Cine nu va plăti facturile întregi la gaz şi energie în România. Premierul a făcut anunţul

Nicu Stan 15.09.2021, 17:06
Cine nu va plăti facturile întregi la gaz şi energie în România. Premierul a făcut anunţul

Cine nu va plăti facturile întregi la gaz şi energie în România. Premierul Florin Cîțu a făcut anunţul referitor la cine va fi ajutat la plata facturii de curent electric și gaz. Confrom premierului, discuțiile pe marginea acestui subiect vor fi finalizate abia săptămâna viitoare.

Florin Cîțu a anunțat cine va fi ajutat la plata facturilor de gaz și curent în această iarnă. Cine se încadrează

Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat cine va beneficia de ajutor financiar din partea statului la facturile de gaz și de electricitate.

Astfel, în această iarnă, persoanele fizice şi IMM-urile nu vor plăti factura întreagă la energie şi gaz, după cum a anunţat, miercuri, premierul Florin Cîţu, după încheierea şedinţei de guvern.

Ajutor la plata facturilor pentru persoane fizice si IMM-uri
Ajutor la plata facturilor pentru persoane fizice si IMM-uri

Guvernul are mai multe variante

“În ceea ce privește plafonarea prețurilor la gaze, sunt mai multe variante la care ne gândim. Este o discuție, avem deja soluție pentru compensare, vrem să ne asigurăm că și clienții non casnici, în special IMM-urile, nu vor plăti toată factura la iarnă.

Este important să nu afectăm prea mult piața, trebuie să recunoaștem că există o situație specială care necesită soluții speciale”, a declarat, miercuri, premierul Florin Cîțu.

Pe cine a mandatat Florin Cîțu să finalizeze proiectul de lege

De asemenea, șeful de la Palatul Victoria a precizat că la ședința de Guvern de miercuri i-a mandatat pe miniștrii Muncii, Economiei și Finanțelor să se ocupe de formula finală a proiectului de lege care privește compensarea prețurilor la energie.

“Am mandatat ministerele să vină cu o formulă finală, să fie protejați și clienții non-casnici. Pentru compensarea prețurilor la energie și gaz, am mandatat ministerele să vină cu o formulă finală, să fie protejați și clienții non-casnici”, a adăugat Florin Cîțu.

Săptămâna viitoare se stabilește formula finală

Decizia în ce priveşte această variantă de compensare va fi luată săptămâna viitoare, a mai anunțat premierul Florin Cîțu.

De asemenea, Florin Cîțu a mai spus că în ședința de guvern a fost abordată şi plafonarea preţului la gaze, temă care va trebui negociată și cu Comisia Europeană.

Florin Cîțu, despre plafonarea prețului la gaze

“Tot în şedinţa de Guvern de astăzi, am avut discuţii despre plafonarea preţului la gaze. Am introdus această temă în dezbatere în Guvern. Domnul ministru, împreună cu Consiliul Concurenţei, vor discuta şi cu Comisia Europeană.

Sunt mai multe variante la care ne gândim, dar am vrut să avem şi această variantă. Căutăm cele mai bune soluţii pentru această perioadă în care preţurile la energie şi gaz au crescut, pentru consumatori casnici şi cei non-casnici, în special până în 31 martie”, a precizat Florin Cîţu.