Cine nu are certificat de vaccinare sau test negativ covid nu mai poate intra in agențiile LOTO

Iancu Andreea 26.09.2021, 14:47
Cine nu are certificat de vaccinare sau test negativ covid nu mai poate intra in agențiile LOTO

O veste neașteptată pentru jucătorii împătimiți sau chiar și pentru cei care obișnuiesc să joace ocazional la LOTO. Conform noilor reglementări, privind situația epidemiologică din România, în localitățile unde rata de incidență a depășit pragul de 3 la mia de locuitori, se impun reguli noi pentru aceste activități. În acest context, nu se mai poate intra în agențiile LOTO dacă nu este prezentat un certificat de vaccinare sau un test negativ covid. Mulți români au fost surprinși de schimbări chiar în acest weekend, în mai multe orașe din țară.

Certificat de vaccinare sau test negativ covid, obligatorii pentru a intra în agențiile LOTO

Jucătorii la LOTO au avut parte de o surpriză, după ce autoritățile au instituit noi măsuri de limitare a răspândirii covid. În contextul în care numărul de cazuri noi a urcat semnificativ în ultimele zile, rata de incidență a depășit deja mai multe praguri. Astfel, în orașele în care s-a trecut de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, anumite activități au început să fie condiționate de prezentarea certificatului digital covid. În cazul celor care au nevoie de acces în agențiile LOTO, este necesar certificat de vaccinare sau test negativ covid.

Vestea i-a luat prin surprindere pe mulți jucători, care nu se așteptau să nu își poată pune un bilet cu numere norocoase din pricina acestei restricții. Astfel, pe geamurile agențiilor LOTO din București, de exemplu, au fost montate afișe cu un anunț ce privește modificările. În spațiile Loteriei Române nu mai este permis accesul persoanelor care nu pot dovedi vaccinarea sau care nu prezintă un test negativ covid, ambele în cadrul certificatului digital. În plus, angajații agențiilor solicită nu doar certificatul digital, ci solicită și o carte de identitate.

Certificat de vaccinare sau test negativ covid pentru a intra în agențiile LOTO
Persoanele vaccinate sau testate Covid vor putea să își încerce norocul la LOTO

Timișoara, primul oraș din România în care s-a depășit pragul de 6 la mie

Începând de astăzi, timișorenii au depășit incidența de 6 cazuri la mia de locuitori, astfel că noi restricții se aplică în cazul lor. Evenimentele private, precum nunți, botezuri și mese festive, se interzic complet, în timp ce sălile de spectacol și cinematografele se închid. Timp de 14 zile, locuitorii din Timișoara vor trebui să respecte noile măsuri, după ce duminică, 26 septembrie, rata de incidență a urcat la 6.58, după ce sâmbătă aceasta fusese de 5.98.

Lista restricțiilor pentru localitățile care trec de pragul de 6/1000 de locuitori

  • evenimentele private sunt interzise
  • evenimentele în spații închise sunt interzise (cinematografe sau săli de spectacol)
  • circulația în afara locuinței este liberă pentru persoanele vaccinate, în timp ce persoanele vaccinate sunt limitate de vineri până duminică, în intervalul 20:00 – 05:00, cu unele excepții
  • masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice, pe o rază de 50 de metri în jurul unităților de învățământ pentru persoanele care staționează în acest perimetru, respectiv pe o rază de 25 de metri în jurul unor spații publice precum piețe, spații comerciale, unități medicale.
  • activitățile recreative și sportive, sălile de sport, de fitness, bazinele de înot sunt interzise
  • magazinele funcționează normal de luni până joi, în timp ce în weekend, de vineri până duminică vor funcționa după programul 05:00 – 18:00, în afara intervalului fiind permisă livrarea la domiciliu.
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...