Cine l-ar putea înlocui pe Putin dacă va fi înlăturat de la putere. Scenarii sumbre asupra viitorului președinte de la Kremlin: “Va fi mult mai rău”

Beatrice Dumitru 18.11.2022, 17:45
Cine l-ar putea înlocui pe Putin dacă va fi înlăturat de la putere. Scenarii sumbre asupra viitorului președinte de la Kremlin: “Va fi mult mai rău”

Războiul declanșat în Ucraina pe 24 februarie ar putea să-i fie fatal lui Vladimir Putin, iar guvernarea lui de 22 de ani s-ar putea să se apropie de sfârșit. S-a vorbit despre multe nume care i-ar putea lua locul, dar fostul comandant al armatei americane în Europa avertizează că oricine l-ar înlocui va fi mult mai rău.

„Oricine vine după Putin va fi mult mai rău”

La nouă luni de la începutul „operațiunii militare” din Ucraina, trupele Moscovei au suferit pierderi uriașe de oameni și de echipamente. Iar retragerea din Herson este considerată cea mai dură înfrângere înregistrată pe front. Fostul comandant al armatei americane în Europa, generalul în retragere Ben Hodges, a afirmat că guvernul rus nu mai are o poziție unitară sau o viziune asupra războiului din Ucraina și asupra situației din Rusia.

În acest context, s-a vorbit tot mai des că liderul de la Kremlin ar putea fi înlocuit, dar Ben Hodges a avertizat că oricine va ajunge la putere în Rusia după Vladimir Putin, va fi mult mai rău.

Cine l-ar putea înlocui pe Putin dacă va fi înlăturat de la putere. Scenarii sumbre asupra viitorului președinte de la Kremlin: “Va fi mult mai rău”
Ben Hodges, fostul comandant al forțelor armate americane în Europa.

Văd o mulțime de semne că oamenii nu sunt mulțumiți de ceea ce se întâmplă și mulți înțeleg deja cât de mare a fost o greșeală să atace Ucraina. Aleksandr Dugin spune deschis că Putin trebuie ucis. Vedem Caucazul de Nord și pe liderul cecen Ramzan Kadîrov care anticipează posibilul colaps al Rusiei și încearcă să se protejeze cumva. Nu fac apel la schimbarea regimului în Rusia, aceasta este alegerea poporului rus, dar trebuie să înțelegem că oricine vine după Putin va fi mult mai rău”, a spus Hodges într-un interviu acordat New Voice of Ukraine.

Ce ar putea decide liderii din Rusia

Ben Hodges a sugerat că liderii din Rusia ar putea decide că pierderea războiului din Ucraina este ceva rău, dar pierderea Rusiei este și mai gravă. Concluzia lor ar putea fi că este timpul ca trupele să fie retrase din Ucraiina și să se concentreze pe împiedicarea dezintegrării Rusiei.

Potrivit unui raport din 12 noiembrie al Institutului pentru Studierea Războiului, retragerea trupelor ruse din orașul Herson alimentează o ruptură ideologică între liderii militari și dictatorul Vladimir Putin, subminându-i credibilitatea.

Site-ul rusesc independent Meduza a scris că Evgheni Prigojin, fondatorul grupului Wagner, se gândește să creeze un fel de „mișcare conservatoare” care s-ar putea transforma ulterior într-un partid politic.

Vladimir Putin, în vârstă de 69 de ani, a ajuns la putere în anul 2000, după Boris Elțin, primul președinte al Rusiei după destrămarea URSS.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...