Cine este Silviu Iordache. Noul președinte al agenției care autorizează școlile și grădinițele a fost manechin pentru Botezatu

Nicu Stan 12.09.2021, 12:23
Cine este Silviu Iordache. Noul președinte al agenției care autorizează școlile și grădinițele a fost manechin pentru Botezatu

Silviu Iordache, noul președinte al agenției care autorizează școlile și grădinițele din România, a fost manechin pentru Cătălin Botezatu. Nu a fost orice fel de manechin, ci unul de lenjerie intimă. De asemenea, bărbatul a ținut să precizeze în CV-ul său că are și competențe artistice, organizând timp de nouă ani Balul Bobocilor în două licee.

Silviu Iordache, care se va ocupa de bunul mers al învățământului preuniversitar, a fost manechinul lui Cătălin Botezatu

Noul președinte al agenției care autorizează școlile și grădinițele este un fost manechin de lenjerie intimă al lui Cătălin Botezatu. Silviu Iordache este un susținător activ al partidului lui Victor Ponta. De asemenea, acesta a scris în CV-ul său că a organizat, timp de nouă ani, ”Balul Bobocilor” la două licee.

Acum, Silviu Iordache susține că este supus unui bullying. În anul 2011, cel care a fost chemat acum să asigure calitatea în învățământul românesc mărturisea că a prezentat colecții de lenjerie intimă pentru Cătălin Botezatu. Silviu Iordache susține că trecutul său nu are nicio legătură cu noua funcție importantă.

Silviu Iordache a fost manechinul lui Catalin Botezatu
Silviu Iordache a fost manechinul lui Catalin Botezatu

Ce spune Silviu Iordache

”Nu stiu ce legatura are faptul că… cu peste 20 de ani in urma am fost manechin.

Mi se pare un gen de bullying şi un fel de atac de care nu cred ca are nevoie sistemul de învățamant într-un moment atât de greu cum este acesta la început de an școală”, a spus Silviu Iordache, potrivit Realitatea PLUS.

Sorin Iordache are și competențe artistice

De asemenea, Silviu Iordache a dezvăluit de ce a notat în CV și organizarea Balului Bobocilor în două licee timp de nouă ani.

”Era un  CV unde trebuiau subliniate si niste competente artistice. Orice CV Europass are undeva un capitol cu competente artistice”, a precizat Silviu Iordache pentru sursa citată.

Ce va face Silviu Iordache în noua funcție

În CV-ul cu care Silviu Iordache se laudă sunt mai multe greșeli de gramatică. Fostul manechin de lenjerie intimă nu a putut spune ce vrea să facă în calitate de președinte al Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP).

În plus, Silviu Iordache se apără și spune că el nu a fost ”decât o singură zi acolo. Urmează de saptămâna viitoare, după începerea noului an scolar, să încercăm să reglăm niște lucruri care nu au mers și care au fost evidențiate de raportul Corpului de control. Cred că… cu ceva timp în urmă. Problema principală ar fi asta: că sunt multe ordine de acreditare. Gândiți-vă că sunt școli, grădinițe și foarte mulți copii în spate, care, din cauza acestei lipse de acreditări, nu au putut beneficia de finanțarea per elev”.

Sorin Cîmpeanu va organiza un concurs pentru postul ocupat de Silviu Iordache

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că, până când se va organiza un concurs, cineva trebuie să conducă agenția. De asemenea, ministerul Educației susține că a făcut oferta către peste de 40 de profesori, însă doar Silviu Iordache și-a dorit această funcție.

Urmăriți Impact.ro și pe