Cine este românul care a făcut primul metru de autostradă din Moldova. Ce îi îndeamnă pe români

Iorgu Ianusi 05.03.2019, 16:56
Cine este românul care a făcut primul metru de autostradă din Moldova. Ce îi îndeamnă pe români

Ştefan Mandachi are 33 de ani, este necăsătorit, este avocat şi antreprenor. Se recomandă drept „ţăran de la Sfântu Ilie“, satul din comuna Şcheia a judeţului Suceava. Acolo a copilărit şi acolo locuieşte şi acum.

La sfârșitul anului trecut, în companiile sale lucrau 850 angajaţi iar cifra de afaceri era estimată la 27,6 milioane euro.

Ştefan Mandachi a ajuns cunoscut în toată România la începutul săptămânii, după ce a publicat un film în care apare în timp ce coordonează lucrările la …primul metru de autostradă din Moldova, construcție realizată în județul Suceava.

Filmul publicat pe Youtube și mesajele transmise s-au vrut un protest legat de faptul că guvernanții nu au niciun gând să construiască autostrăzi și în Moldova, timp în care românii continuă să folosească drumuri naționale construite pe vremea lui Ceaușescu.

A mărturisit că era cât pe ce să-şi piardă viaţa la volan din cauza drumurilor ciuruite de gropi. Și a precizat că nu e activist și nici nu are în gând să se implice în politică.

Afacerile lui Mandachi, „țăranul de la Sfântu Ilie”

Tânărul este avocat de profesie și conduce afaceri prospere, cum ar fi lanţul de restaurante de tip fast-food „Spartan“, un bussiness pe care l-a gândit încă din facultate.

În februarie 2019, reţeaua „Spartan” număra 41 de restaurante în toată ţara (restaurante proprii & francize) și se număra pe locul trei la categoria restaurantelor tip fast-food din țara noastră.

Ștefan Mandachi face parte dintr-o familie de antreprenori cunoscută în Bucovina, potrivit portretului publicat marți de cotidianul „Adevărul”.

Mama lui, Jeni Mandache, care a murit la sfârşitul anului trecut, a construit hotelul „Imperium“ din Suceava, mai notează jurnaliștii.

În 2018, Ştefan Mandachi a inaugurat hotelul „Magnificus Plaza“ din Suceava, o investiție ce a ajuns la 7,5 milioane euro.


15 martie: inaugurarea primului metru de autostradă din Moldova și …greva de un sfert de oră

Într-o conferinţă de presă, organizată luni, la Suceava, Ştefan Mandachi a anunțat că. pe 15 martie, la ora 15.00, va inaugura primul metru de autostradă din regiunea Moldovei, o investiție realizată cu banii săi.

Omul de afaceri nu a vrut să spună unde se află exact această contrucție și a precizat că s-ar afla între Voroneţ şi Putna, pe un teren care îi aparţine.

Ștefan Mandachi le-a spus jurnaliștilor că a cheltuit 4.500 de euro ca să construiască „Monumentul Autostrăzii”, cum îl numește chiar el.

„Suntem singura provincie istorică din Romania cu zero kilometri de autostradă după aproape 30 de ani de la Revoluţie. Am fost astfel condamnaţi la izolare economică şi foarte mulţi oameni şi-au pierdut vieţile în traficul din nord-estul ţării din cauza lipsei drumurilor decente. Sunt mirat că această zonă de graniţă a Uniunii Europene a fost uitată, neglijată şi sfidată. Este momentul ca aceste lucruri să se schimbe iar acţiunile mele din ultimele luni susţin cu tărie această necesitate.” Ştefan Mandachi

Tot pe 15 martie, Ștefan Mandachi vrea să suspende activitatea în toate companiile sale, de la ora 15.00 timp de 15 minute. Și îi îndeamnă și pe alți români, inclusiv pe oamenii de afaceri, să facă acest lucru.

Suceveanul i-a provocat deja pe Ion Ţiriac, George Becali şi Viorel Cataramă.

Ștefan Mandachi este cunoscut și pentru o altă inițiativă, din 2013, când tipărea, tot din fonduri proprii, 3 milioane de afișe cu mesajul „România vrea autostrăzi!”. Pliantele au fost distribuite clienților din restaurantele sale.

Filmul publicat de Ștefan Mandachi după ce a anunțat că va inaugura – simbolic – primul metru de autostradă din regiunea Moldovei în data de 15 martie 2019.
Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe