Cine este regizorul român care a câștigat premiul Emmy. Filmul laureat l-a făcut celebru în SUA

Badea Violeta 09.08.2022, 14:24

„Vieți, nu note” a reușit să impresioneze și a obținut premiul Emmy, în cadrul competiției regionale din Los Angeles. Documentarul prezintă povestea a 36 de studenți din cadrul Universității din California de Sud, care călătoresc în cea mai mare tabără de refugiați din Europa cu speranța de a oferi soluții inovatoare zecilor de mii de refugiați aflați pe insula Lesvos, în Grecia. De regie s-a ocupat un român. Iată cine este autorul acestei producții excepționale!

Un documentar regizat de un român a câştigat premiul Emmy

„Vieți, nu note” este documentarul care a obținut premiul Emmy, în cadrul competiției regionale din Los Angeles. Așa cum spuneam și mai sus, producția prezintă povestea a 36 de studenți din cadrul USC (Universitatea din California de Sud), care călătoresc în cea mai mare tabără de refugiați din Europa cu scopul de a oferi soluții inovatoare refugiaților aflați pe insula Lesvos, în Grecia.

Studenții din cadrul programului universitar „Inovare pentru crize globale” aplică principii de inginerie, design și antreprenoriat pentru rezolvarea problemelor comunităților aflate în centrul crizelor globale. Documentarul a fost regizat de Daniel Druhora, un român care a emigrat în Statele Unite ale Americii imediat după revoluție.

„De-a lungul filmului, studenții USC s-au concentrat asupra problemelor legate de canalizare, adăpost, electricitate și educație pentru cei peste 20.000 de refugiați din Tabăra Moria – un loc descris de localnici drept „iad pe pământ”, a declarat Daniel Druhora, cel care a scris scenariul, co-produs și regizat documentarul, citat de Mediafax.

Documentarul „Vieți, nu note” va putea fi văzut și în România. Premiera va fi pe data de 17 septembrie, la Cluj-Napoca, în prezența regizorului român.

Daniel Druhora
Daniel Druhora

La ce alte producții a mai lucrat Daniel Druhora

Daniel Druhora este regizor de documentar și scenarist. De-a lungul timpului, acesta a mai lucrat la dezvoltarea și post-producția lungmetrajelor „The Land”, „Gangster Squad” și „The Lego Movie” pentru Warner Brothers și Rideback.

De când a plecat în SUA, Daniel Druhora a realizat documentare axate pe probleme sociale, iar succesul nu i-a lipsit deloc. Ca dovadă, scurtmetrajul său „Elie’s Overcoat” a obținut un premiu MPSE Golden Reel, iar scenariul său „Climbers” despre echipa olimpică de ciclism a Rwandei a fost nominalizat de Forecast Pictures din Paris și a ajuns în semifinala din cadrul competiției Nicholl (The Academy Nicholl Fellowships in Screenwriting).

Acum, românul produce documentarul „1000 Saras” despre înotătoarea olimpică și activistă Sara Mardini, care a fost acuzată de crimă. Producția este realizat în colaborare cu ARD și ARTE. În plus, Daniel Druhora lucrează și la un alt documentar, numit „Cloudwalkers”, care prezintă începutul internetului și viitoarea eră a inteligenței artificiale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...