Cine este pompierul erou din Mureș, care a lichidat singur un incendiu dintr-un bloc

Daniela Alexandru 27.04.2021, 16:14
Cine este pompierul erou din Mureș, care a lichidat singur un incendiu dintr-un bloc

Cine este pompierul erou din Mureș. Un pompier, aflat în timpul liber, a evitat un dezastru. Ajutat de vecini a lichidat un incediu din blocul unde locuia. Spiritul civic și implicarea oamenilor a făcut ca un incediu ce se manifesta într-un apartament din Târgu Mureș să nu devină un adevărat dezastru. Sergentul major Cătălin Breja, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Horea” al județului Mureș a reușit să lichideze singur un incediu ce se manifesta în blocul unde locuiește pompierul.

Cine este pompierul erou din Mureș

Deși se afla în timpul liber și tocmai pleca la plimbare cu familia sa, sergentul major Cătălin Breja a sărit în ajutor vecinului său, în aartamentul căruia luas foc mobila din sufragerie. Fără să stea pe gânduri, pompierul a intrat în apartamentul cuprins de un fum dens și a stins incendiul cu ajutorul unei găleți de apă.

Pe când intenționam să ieșim cu familia la plimbare, de cum am deschis ușa imobilului, am observat vecinii de pe scară agitându-se și strigând: ieșiți că arde blocul! Moment în care am lăsat familia în apartament și am fugit spre etajele superioare să văd despre ce este vorba, a precizat pompierul, locatar al blocului respectiv, pentru presa locală.

Se pare că prin deschizătura ușii unui apartament, ieșea o cantitate mare de fum care inunda scara blocului, moment în care Marius Cătălin Breja l-a văzut pe proprietar ieșit pe casa scării încercând să respire aer curat și l-a întrebat ce s-a întâmplat, acesta a reușit să îi spună ca arde mobila din sufragerie, că a întrerupt alimentarea cu energie electrică și a reușit să arunce puțină apă pe flăcari.

Cine este pompierul erou din Mures
Cătălin Breja

Pompierul care a evitat o tragedie, mai ales pentru nimeni nu a fost rănit, a identificat locul focarului, mobila din sufrageria omului, apoi a luat o găleată cu apă și a aruncat-o peste focar. Apoi a ventilat apartamentul pentru ca fumul negru să iasă din încăperi.

La foarte scurt timp, au intervenit și vecinii de pe scară pentru a-l ajuta pe Marius și pe proprietar să împiedice un dezastru, împreună au scos covorul din cameră, au îndepărtat dulapul de lângă perete pentru a verifica dacă mai sunt focare ascunse, și cu doar câteva găleți de apă, au reușit să stingă incendiul până la sosirea forțelor de intervenție. De cum au ajuns forțele de intervenție la fața locului, Marius le-a raportat cele întâmplate.

Pe această cale îl felicităm pe Marius și pe proprietar pentru operativitate și nu în ultimul rând, pe vecinii de pe scară pentru spiritul civic de care dau dovadă. Sergent major Breja Marius-Cătălin își desfășoară activitatea de serviciu ca și subofițer operativ principal la Detașamentul de Pompieri Sighișoara și are o vechime de patru ani în cadrul ISU Mureș. Mulțumim Marius pentru implicarea, devotamentul și seriozitatea de care dai dovadă, a transmis Biroul de presă al ISU ”Horea” al județului Mureș.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI