Cine este persoana cu cel mai mic salariu de la Ikea, în București

Daria Petrescu 15.02.2020, 10:58
Cine este persoana cu cel mai mic salariu de la Ikea, în București

Primul magazine IKEA s-a deschis în România în 2007. Este o companie privată care comercializează mobilier casnic și mii de clienți îi calcă pragul în fiecare zi.

IKEA Pallady s-a deschis în urmă cu aproape doi ani

Salariul minim brut pentru o funcție cu normă întreagă în IKEA România este de aproximativ  2.615 lei. Nu toți angajații sunt însă, prea norocoși. De exemplu, persoana cu cel mai mic salariu la Ikea este cea care se ocupă de curățenia în clădire. Aceasta poate ajunge la un salariu de 1.600 de lei, plus bonuri de masă.

IKEA Pallady este al doilea magazin IKEA din România și a fost deschis în urmă cu aproape doi ani. Investiția a fost de peste 80 de milioane de euro, valoarea totală a terenurilor și a construcțiilor.

Despre magazinul Ikea

IKEA este o companie privată care comercializează mobilier casnic. Compania a fost fondată în Suedia, dar este deținută de către o fundație olandeză, controlată de către familia Kamprad. Inter IKEA Systems B.V. este proprietarul și francizorul mărcii comerciale IKEA. Este o companie suedeză cu birouri în Olanda, Suedia și Belgia.

Marca IKEA a fost înregistrată în anul 1943 în Suedia
Marca IKEA a fost înregistrată în anul 1943 în Suedia

Marca IKEA a fost înregistrată în anul 1943 în Suedia. Majusculele din denumirea IKEA provin din inițialele numelui fondatorului: Ingvar Kamprad,  numelui fermei unde a crescut: Elmtaryd, și numelui localității în care s-a născut Ingvar Kamprad: Agunnaryd.

IKEA se pronunță în general iˈke.a dar în mai multe regiuni în care se vorbește engleza, este pronunțat aɪˈkiːə care rimează cu cuvântul “idea” (ro:idee). În plus, este pronunțat iˈki.a în Taiwan și China cu numele chinezesc Yíjīa.

Primul magazin IKEA din România a fost inaugurat pe 21 martie 2007

Magazinul Ikea din Băneasa fiind al 253-lea deschis în a 35-a țară. Magazinul are 441 de angajați și dispune de un restaurant cu 470 de locuri.

Până în martie 2010, magazinul din România a fost operat prin sistem de franciză.  Compania care deținea franciza magazinului IKEA în România era Moaro Trading S.R.L.  În martie 2010, IKEA a achiziționat drepturile de operare și franciza magazinului din București de la omul de afaceri Puiu Popoviciu.

Magazinul este situat în Zona Comercială Băneasa și a vândut în anul 2012 aproximativ 11 milioane de produse, cu o valoare totală de aproximativ 400 milioane lei, și a avut un număr de aproximativ 900.000 de vizitatori.

Cei care vor să lucreze la Ikea au de urmat câțiva pași simpli. Selectarea angajaților se face în modalitatea obișnuită pentru compania IKEA. După examinarea CV-urilor depuse de candidații selectați, vor urma interviuri telefonice și interviuri față-în-față. Candidații vor trece apoi printr-un proces de testare unde, în afară de abilitățile necesare, vom evalua conformitatea valorilor personale ale candidaților cu valorile IKEA.