Cine este omul din cauza căruia Cristiano Bergodi a plecat de la Craiova. De-abia acum s-a aflat

Marian Cărăvan 23.11.2020, 10:13
Cine este omul din cauza căruia Cristiano Bergodi a plecat de la Craiova. De-abia acum s-a aflat

Cristiano Bergodi nu a stat prea mult timp pe banca tehnică a vicecampioanei Universitatea Craiova. Tehnicianul italian și-a anunțat demisia la începutul lunii noiembrie, după înfrângerea cu Chindia Târgoviște. Nu doar eșecul l-a determinat pe antrenor să facă acest gest. De-abia acum s-a aflat cine este omul din cauza căruia Cristiano Bergodi a plecat de la Craiova.

Din ce cauză a plecat Cristiano Bergodi de la Universitea Craiova

În luna mai, după ce Corneliu Papură și-a dat demisia, oficialii grupării din Bănie au anunțat începerea colaborării cu antrenorul italian Cristiano Bergodi. Un tehnician familiarizat cu fotbalul românesc, acesta activând de-a lungul timpului la FC Național, CFR Cluj, Rapid, Poli Iași, FCSB, ASA Tg. Mureș și FC Voluntari. Toate bune și frumoase, dar lucrurile nu au stat tocmai după cum își dorea antrenorul italian. Chiar dacă Universitatea Craiova a avut un parcurs bun în actualul sezon, la un moment dat s-a produs scindarea. Nu atât eșecul în urma căruia Bergodi și-a anunțat demisia, cât mai ales o problemă la nivelul staff-ului tehnic a dus la despărțirea de antrenorul italian.

De-abia acum s-a aflat cine este omul din cauza căruia Cristiano Bergodi a plecat de la Universitatea Craiova. Tehnicianul italian a dorit un anume preparator fizic la echipă, pentru a-l schimba pe Cornel Blejan, nemulțumit de colaborarea cu acesta. Se pare că a fost o idee proastă, italianul neștiind ce se ascunde de fapt în spatele poveștii. Bergodi l-a recomandat pe Ionel Colonel, un preparator fizic care a mai lucrat la Craiova. Dar chiar înainte de a fi semnate actele, patronul Mihai Rotaru ar fi spus că Ionel Colonel va veni în Bănie doar ca ajutor pentru Blejan. Adică omul pe care Bergodi nu-l mai voia la echipă. Când a aflat asta, Ionel Colonel a fost ferm: „Niciodată!” și astfel totul se încheia. Cum patronul nu dădea semne că ar aduce un alt preparator fizic, nu a mai durat mult și Cristiano Bergodi a părăsit echipa.

Astfel, la Craiova a rămas în picioare același Cornel Blejan, care rezistă de șapte ani la Universitatea. Chiar și Pițurcă ar fi plecat din cauza lui, iar fotbaliștii îl indică drept „omul de încredere” al lui Mihai Rotaru, precizează GSP. Mai multe surse apropiate grupării din Bănie indică faptul că Blejan are metode dezastruoase de pregătire, care îi afectează pe fotbaliști.

Cristiano Bergodi a plecat dupa cateva luni de la Universitatea Craiova
Cristiano Bergodi a plecat dupa cateva luni de la Universitatea Craiova

A plecat Cristiano Bergodi, a revenit Corneliu Papură

Universitatea Craiova nu a stat mult timp fără antrenor principal. S-au vehiculat mai multe nume. Noul antrenor al Craiovei este un fost tehnician al echipei. E practic cel care i-a lăsat locul pe banca tehnică lui Cristiano Bergodi. Astfel, Cornel Papură revine în funcția de antrenor principal după câteva luni.

În sezonul trecut, Cornel Papură a fost de două ori antrenor principal şi o dată antrenor secund, în mandatul lui Victor Piţurcă. Cornel Papură devine un fel de soluție de varie la care apelează patronul Mihai Rotaru. Acum a apelat din nou la serviciile lui Cornel Papură, după ce Craiova a rămas fără antrenor principal. Nu e prima oară când Cornel Papură e pe post de „manta de vreme rea”, s-a mai întâmplat și după ce gruparea din Bănie s-a despărțit de Devin Mangia sau Victor Pițurcă.

 

Urmăriți Impact.ro și pe