Cine este noul favorit dupa refuzul lui Dan Petrescu. Două legende ale fotbalului nu și-l doresc la națională

Andrei Cezar 20.12.2021, 15:59
Cine este noul favorit dupa refuzul lui Dan Petrescu. Două legende ale fotbalului nu și-l doresc la națională

După Gheorghe Hagi și Răzvan Lucescu, Dan Petrescu a refuzat și el echipa națională, iar acum șefii FRF sunt nevoiți să se reorganizeze și să aleagă un nou nume de posibil viitor selecționer. Refuzul antrenorului de la CFR Cluj a fost intuit de mai multe voci importante din fotbalul românesc. Legenda Stelei Helmuth Duckadam a spus chiar că varianta ca „Bursucul” să vină pe banca primei reprezentative ar fi fost aruncată în spațiul public „doar de ochii lumii”, în realitate Răzvan Burleanu fiind hotărât către un alt nume.

Cine este noul favorit pentru postul de selecționer după refuzul lui Dan Petrescu

Dan Petrescu și Neluțu Varga, patronul echipei CFR Cluj, au purtat o discuție în această dimineață în care a fost abordat și subiectul preluării postului de selecționer. Concluzia enunțată de finanțatorul ardeleinilor a fost că Dan Petrescu va rămâne să continue munca la CFR.

În aceste condiții, oficialii FRF în frunte cu Răzvan Burleanu fac planul de bătaie pentru a găsi în cele din urmă un nou selecționer. Următorul pe listă este Adrian Mutu.

Potrivit PlaySport.ro, se pare că lucrurile sunt mult mai avansate decât s-ar crede. Cele două părți ar fi ajuns deja la un numitor comun inclusiv în privința salariului. Dacă Mirel Rădoi era plătit cu 25.000 de euro pe lună, Adrian Mutu ar fi dispus să accepte o sumă mult mai mică. Dacă va fi numit slecționer, „Briliantul” ar urma să primească o remunerație de 120.000 de euro anual, adică 10.000 de euro pe lună.

La contract se adaugă și alte bonsuri, printre care și cel de calificare, ce vin să compenseze venitul lunar mic pe care Mutu îl va primi.

Varianta Adrian Mutu la echipa națională nu este văzută cu ochi buni de anumite personalități ale fotbalului românesc. Anghel Iordănescu și Halmuth Duckadam nu cred că fostul jucător al lui Chelsea și Inter va putea aduce un plus valoare pe banca primei reprezentative.

Dan Petrescu nu va merge la naţională. Jocurile au fost făcute pentru Adrian Mutu. S-a văzut asta mereu, pentru că Federaţia a discutat doar cu tehnicieni care nu puteau să vină, care erau imposibil de adus. S-a vorbit cu ei doar de ochii lumii. Pentru FRF e ideal Adrian Mutu, au nevoie de un antrenor ascultător

Nu, nu e o alegere bună pentru Naţională. A fost un jucător mare, dar ca antrenor nu a dovedit nimic. Erau alţii care puteau fi aduşi şi care puteau face treabă, ca Victor Piţurcă sau Ladislau Boloni”, a adăugat acesta.”, a spus Duckadam pentru Adevărul.

CFR Cluj a doborât un record vechi de 56 de ani cu Dan Petrescu pe bancă

În ultimele nouă meciuri de Liga 1, CFR Cluj a adunat cu Dan Petrescu pe bancă nouă victorii fără gol primit. Ultimul succes a avut loc duminică împotriva celor de la FC Argeș, scor 1-0. Clujenii au bătut astfel un record vechi de 56 de ani.

Potrivit celor de la We Love Stats, CFR Cluj nu a mai primit gol în Liga 1 de 845 de minute și a devenit echipa cu cea mai lungă serie de meciuri fără gol primit din istoria fotbalului românesc. Precedentul record era deținut de Rapid care în sezonul 1964/1965, cu legendarul Valentin Stănescu pe bancă, a avut 828 de minute fără gol primit în campionat.

După 21 de etape, CFR Cluj este lider în Liga 1 cu 57 de puncte, la o distanță de 10 puncte față de ocupanta locului 2, FCSB.

Urmăriți Impact.ro și pe