Cine este marele rival al lui Viktor Orban în Ungaria. Vrea să-l lase fără postul de premier după ce i-a dat deja o lovitură majoră

Cristian Cojocaru 15.05.2021, 16:20
Cine este marele rival al lui Viktor Orban în Ungaria. Vrea să-l lase fără postul de premier după ce i-a dat deja o lovitură majoră

Un primar din Ungaria a devenit marele rival al actualului premier, Viktor Orban, cel dintâi anunțându-și depunerea la candidatură pentru funcția deținută de Orban. Viktor Orban este premierul Ungariei încă din 2010.

Primarul devenit marele rival al lui Viktor Orban

Gergely Karacsony, primarul Budapestei, și-a anunțat candidatura pentru funcția de premier al Ungariei. Astfel, acesta cel mai important rival al actualului prim-ministru Viktor Orban, care se află în funcție de 11 ani. Karacsony și-a anunțat candidatura în decursul zilei de astăzi. Primarul Budapestei va trebui să câștige preliminariile pa care partidele opoziției le organizează.

Anterior, partidele de opoziție au hotărât să facă o campanie împotriva lui Orban și Fidesz, în încercarea de a câștiga puterea. Partidul lui Orban a reușit să câștige puterea la nivelul țării la un nivel nemaiîntâlnit într-o țară membră a Uniunii Europene. Influența actualului premier s-a extins atât în media cât și în justiție și educație.

Poziția acestuia din ultimii ani față de Uniunea Europeană a fost una contrară, fiind tras la răspundere pentru acțiunile sale anti-democratice dar și pentru acțiunile sale împotriva statului de drept. Potrivit ultimelor sondaje, poziția lui Fidesz este una de egalitate în competiția electorală care urmează a avea loc anul următor la începutul primăverii, potrivit Bloomberg.

marele rival Viktor Orban
Gergely Karacsony, primarul Budapestei, si-a anuntat candidatura pentru functia de premier al Ungariei

Competitorul actualului premier al Ungariei

Primarul Budapestei, Karacsony, în vârstă de 45 de ani este un politolog care a reușit să devină liderul opoziției. Rivalul lui Viktor Orban a câștigat alegerile pentru primăria capitalei Ungariei, reprezentând cea mai mare lovitură dată actualului regim al lui Orban. În eventualitatea în care Karacsony va câștiga conducerea opoziției ungare, lupta pe care o va avea de dus împotriva actualului premier, va fi una destul de puternică.

Viktor Orban deține în acest moment, cel mai puternic sistem de propagandă de la nivelul continentului dar și foarte multe resurse guvernamentale, controlând mai multe instituții de o mare importanță din Ungaria. Cu toate acestea, Viktor Orban nu are o avere impresionantă.

Potrivit ultimei declarații de avere pe care politicienii trebuie să le depună la sfârșitul lunii ianuarie, premierul maghiar nu are economii. Averea sa constă într-o casă în satul natal Felcsut și un apartament în Budapesta. Datoriile acestuia însumează 882.000 de forinți, echivalentul a 2.475 de euro, care reprezintă suma rămasă de rambursat în urma accesării unui împrumut din anul 2002, în valoare de 20 de milioane de forinți, echivalentul a 56.200 de euro.

Totuși procedura de declarare a averii reprezintă doar o formalitate, în condițiile în care, parlamentarii care furnizează informații false, nu sunt sancționați. Aceste declarații sunt scrise de mână, scanate și înregistrate pe site-ul parlamentului ungar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI