Cine este jucătoarea de tenis care nu o poate uita pe Simona Halep. „Încă mă bântuie”

Ana Anitoiu, Mihai Cheleș 09.02.2021, 14:09
Cine este jucătoarea de tenis care nu o poate uita pe Simona Halep. „Încă mă bântuie”

O jucătoare de tenis nu o poate uita pe Simona Halep, după ce românca a învins-o la fiecare întâlnire pe care au avut-o, dar mai ales într-un meci în care adversara ei a considerat că a fost foarte aproape de victorie. Sportiva a spus unde crede că a greșit, în contextul în care speră să își ia revanșa la Australian Open.

Cine este jucătoarea de tenis care nu o poate uita pe Simona Halep

Jucătoarea de tenis australiană de origine croată Ajla Tomljanovic, în vârstă de 27 de ani, a făcut declarații după ce a învins-o pe Misaki Doi, scor 6-2, 6-1. Sportiva a spus, cu această ocazie, că încă ”o bântuie” înfrângerea din 2018, de la Cincinatti, când a crezut că o putea învinge pe Simona Halep. Românca, însă, a fost victorioasă în fiecare întâlnire pe care a avut-o cu ea. Acum, tânăra speră aă aibă o șansă, la Melbourne.

”Nu e niciodată ușor să joci împotriva unui cap de serie. Am jucat cu Simona de câteva ori, dar nu am învins-o niciodată. Dar întotdeauna au fost meciuri echilibrate. Simt că, dacă voi urma planul meu de joc, am o șansă să câștig. Tenisul este imprevizibil. Nu am nimic de pierdut. În ultimul meci cu ea (Adelaide, 2020, n.r.), am stat prea departe de teren și m-am trezit târziu. Am fost aproape să o înving la Cincinnati, acel meci încă mă bântuie. Am condus cu 3-0 în decisiv. E vorba despre cum gestionezi finalurile de meci, de a-ți impune jocul în momentele cheie, lucruri pe care Simona Halep reușește să le facă, de aceea se află în top de atât de mult timp”, a spus Ajla Tomljanovic.

Cine este jucatoarea de tenis care nu o poate uita pe Simona Halep. ”Inca ma bantuie”
Ajla Tomljanovic

Simona Halep, declarație înainte de meciul cu această jucătoare

De cealaltă parte, Simona Halep a declarat că nu se așteaptă la un joc ușor cu Ajla Tomljanovic, din cauza faptului că aceasta lovește puternic mingea de tenis. Primul meci dintre cele două, de la Cincinnati, s-a terminat cu scorul 4-6, 6-3, 6-3. În 2019, la Roland Garros, o altă întâlnire a lor s-a încheiat, în decisiv, 6-2, 3-6, 6-1. În cea mai recentă confruntare a lor, în 2020, la Adelaide, Halep a obținut o victorie cu 6-4, 7-5.

”Mă simt bine fizic. Îmi va fi, cu siguranță, greu în următorul meci, e complicat să joc împotriva adversarelor care lovesc foarte puternic, dar trebuie să fiu puternic pe picioare și să mă concentrez pe jocul meu”, a spus Simona Halep.

Emoții pentru fanii Simonei Halep, înainte de Australian Open

Înainte de a începe turneul Australian Open, fanii Simonei Halep au avut motiv de îngrijorare. Românca a pierdut ultimul meci de la Gippsland Trophy. Sportiva s-a accidentat la spate, ceea ce a împiedicat-o să mai joace la capacitate maximă.

La scorul de 2-5 în primul set, Simona Halep a cerut intervenția medicului. Românca a acuzat dureri în zona spatelui. Deși a continuat jocul, sportiva a fost influențată de accidentarea la spate și n-a mai reușit să țină ritmul impus de Ekaterina Alexandrova. Însă, acum, după cum a declarat în urma primei victorii din turneu, 6-2, 6-1, cu Lizette Cabrera, Halep a precizat că se simte bine fizic.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...