Ce planuri are David Popovici. Secretul campionului mondial a fost aflat

Badea Violeta 26.06.2022, 20:10

David Popovici se află în centrul atenției datorită celor două medalii de aur cucerite la Campionatele Mondiale de la Budapesta. Sportivul este al doilea înotător din toate timpurile care câștigă aurul la 100 și 200 metri liber la același campionat mondial și primul sportiv român care câștigă medalii mondiale în natația masculină.

Ce planuri are David Popovici, considerat regele înotului românesc

David Popovici a reușit o performanță senzațională la Campionatele Mondiale de natație din Budapesta. Adolescentul de doar 17 ani a reușit să cucerească două medalii de aur, depășindu-și propriile recorduri.

O singură dată în istoria Campionatelor Mondiale un sportiv mai câștigase ambele probe de 100 și 200 metri liber. E vorba de Jim Montgomery, americanul care a obținut cinci titluri mondiale și trei olimpice.

Din fericire, David Popovici nu se opreşte aici. Acesta a povestit jurnaliștilor care este marele său vis. Își dorește foarte mult să intre în istorie și să schimbe destinul oamenilor, acolo unde se poate.

„Cred că cel mai mare vis al meu, din punct de vedere profesional, este să devin cel mai rapid din istorie. Dacă se poate, într-o probă, ar fi super, iar dacă ar fi în mai multe probe, ar fi mai super. Lucrăm la asta în fiecare zi, încercăm să ne perfecționăm.

Iar un alt vis al meu foarte mare este să inspir cât mai multă lume și să fac lumea să simtă aceleași emoții și să le trăiască, pur și simplu, odată cu mine, odată ce fac lucrul la care sunt bun, și anume înotul”, a declarat David Popovici la sosirea în țară.

  David Popovici este dublu campion mondial la natație. Planurile lui de viitor

David Popovici este dublu campion mondial la natație. Planurile lui de viitor

Câți bani va primi David Popovici din partea Guvernului

David Popovici ajunge în București în această seară, la ora 21:05, alături de antrenorul principal Adrian Rădulescu și de preparatorul fizic Dragoș Luscan. Cei trei vor fi primiți la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă.

David Popovici revine în România cu două medalii de aur, una la proba de 100 de metri liber, iar cealaltă la cea de 200 metri liber. După performanța de la Budapesta, înotătorul a promis că va face mai multe declarații.

Guvernul îl va răsplăti pe sportiv cum suma de un milion de lei, după cum a anunțat premierul Nicolae Ciucă. În plus, Administrația Prezidențială a anunțat că îl va decora pe David Popovici cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cea mai înaltă distincție a statului Sportivul va participa la Europenele de natație pentru juniori de la Otopeni, între 5 și 10 iulie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...