Cine este Ioan Popa, „regele cărnii pe pui” care a fost chemat să cumpere Dinamo de la spanioli. Are o avere uriașă

Marian Cărăvan 13.11.2020, 14:17
Cine este Ioan Popa, „regele cărnii pe pui” care a fost chemat să cumpere Dinamo de la spanioli. Are o avere uriașă

Dinamo se chinuie sub presiunea problemelor financiare care nu-i dau pace. Pe zi ce trece, e tot mai clar că sosirea investitorilor spanioli nu a adus deloc liniștea în Ștefan cel Mare. Amenințată și cu depunctarea din cauza datoriilor, Dinamo ar putea fi salvată de un om de afaceri cu o avere impresionantă.

Ioan Popa, omul chemat să o salveze pe Dinamo

Aflată pe penultimul loc în clasament, cu o singură victorie în sezonul 2020-2021, măcinată de grave probleme financiare, Dinamo ar putea fi totuși salvată. Chiar de către un dinamovist convins. Multe priviri sunt ațintite acum către omul de afaceri Ioan Popa, fondatorul și patronul companiei „Transavia”, cel mai mare producător de carne de pui din România. Se caută soluții pentru ieșirea din criză, după ce președintele executiv Dorin Șerdean și alții din conducerea clubului s-au convins că nu se pot baza pe investitorii spanioli. Unul dintre cei cu care se negociază pentru salvarea clubului este omul de afaceri Ioan Popa.

Cu o afacere demarată în urmă cu 29 de ani, Ioan Popa este acum în Top 10 multimilionari din România, conform Forbes România din decembrie 2019. Transavia este o afacere de familie, Theodora Popa, fiica lui Ioan Popa, fiind cea care în prezent ocupă poziția de vicepreședinte în cadrul grupului. De altfel, pentru fiica sa, omul de afaceri a construit un complex de golf ultramodern. Este de altfel și singura investiție în domeniul sportului pentru Ioan Popa. „Theodora Golf Club” a fost inaugurat în anul 2017, în satul Teleac, comuna Ciugud, la 7 km de Alba Iulia. O investiție de 15 milioane de euro. Ioan Popa are o avere estimată la 420 de milioane de euro, conform Forbes. 25 de milioane de euro a fost profitul brut raportat de Transavia în 2019.

Se cauta solutii pentru ca Dinamo sa iasa din criza
Se cauta solutii pentru ca Dinamo sa iasa din criza

Dinamo e penultima din Liga 1

„Câinii” nu au decât o singură victorie în acest sezon, 3-1 cu Gaz Metan Mediaș, în deplasare, în etapa a 4-a. În rest, două egaluri și șase înfrângeri. Locul 15 (penultimul), cu doar 5 puncte, e cu mult sub așteptările fanilor dinamoviști.

„Eu am mai spus-o, cu riscul de a fi înjurat, acum un an sau mai mult: cred că singura scăpare a lui Dinamo e să înceapă de la zero. Adică să intre în faliment, să achite toate datoriile pe care le are această echipă și să înceapă de la zero, cum a făcut Rapid”, a spus la un moment dat fostul stelist, Helmut Duckadam.

Dinamo dispută sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 21:00, restanța cu Astra, din etapa a 9-a a Ligii 1.

Urmăriți Impact.ro și pe