Cine este femeie pe care Elena Ceaușescu o ura de moarte. Rivala acesteia era iubită de tot poporul. Cum a decis s-o „elimine”

Mihai Roșoiu 28.10.2020, 12:58
Cine este femeie pe care Elena Ceaușescu o ura de moarte. Rivala acesteia era iubită de tot poporul. Cum a decis s-o „elimine”

Nu e nimic surprinzător că exista o femeie pe care Elena Ceaușescu o ura de moarte.  „Prima Tovarășă” voia să acapareze atenția tuturor demnitarilor, dar a apărut o rivală, care era iubită de tot poporul. Și pentru că „diva” se bucura de o mare simpatie populară, Elena Ceaușescu a decis să o „elimine”.

Violeta Andrei, femeia pe care Elena Ceaușescu o ura de moarte

Pentru că adora să fie cea mai adorată femeie a neamului, Elena Ceaușescu accepta în jurul său doar soțiile demnitarilor pe care le considera inferioare. Apariția Violetei Andrei în peisaj a fost o adevărată lovitură pe soția lui Nicolae Ceaușescu. Frumoasă, veselă și apreciată de bărbați, Violeta Andrei devenise soția ministrului de Externe, Ștefan Andrei.

Violeta Andrei, femeia pe care Elena Ceausescu o ura de moarte
Violeta Andrei, femeia pe care Elena Ceausescu o ura de moarte

Martorii vremii spun că orice apariție a actriței era considerată o adevărată dramă de Elena Ceaușescu. Partenera de viață a președintelui încerca cu tot dinadinsul să scape de „concurență”. Și pentru că din punct de vedere fizic, „duelul” era inegal, „savanta de renume mondial” a început să recurgă la altfel de metode. În primul rând, Elena Ceaușescu avea grijă să-i strice imaginea ori de câte ori avea ocazia. Acuzată ca fiind o „femeie de moravuri ușoare”, Violeta Andrei devenise o adevărată paria a sistemului.

Violeta Andrei, înregistrată în timp ce își înșela soțul?

În cartea „Orizonturi Roșii”, scrisă de Mihai Pacepa, fostul lider al Securității Externe din România, acesta povestește un episod halucinant. Se pare că Elena Ceaușescu a dat ordin ca femeia pe care o ura de moarte să fie urmărită zi și noapte. S-a ajuns până într-acolo încât Violeta Andrei era înregistrată și când se afla în dormitor. De altfel, partidele de amor ale soțiilor de demnitari erau o slăbiciune pentru Elena Ceaușescu, ea dorind să fie la curent cu tot ce se petrece.

Pacepa susține că actrița și-ar fi înșelat partenerul de viață, iar înregistrarea episodului ar fi ajuns direct la „Cabinetul 2”.

În ciuda presiunilor la care au fost supuși, Violeta și Ștefan Andrei au rămas împreună până la moartea fostului diplomat. În numeroasele interviuri acordate după 1989, Violeta a confirmat relațiile reci dintre ea și Elena Ceaușescu.

Stefan si Violeta Andrei au format un cuplu 53 de ani
Stefan si Violeta Andrei au format un cuplu 53 de ani

„Pe Elena Ceausescu n-am cunoscut-o, n-am vorbit niciodata cu ea, am dat mana, atata tot. Ea ma ura, pur si simplu, eram persona non grata”, a recunoscut Violeta Andrei.

Femeile aflate pe lista neagră a Elenei Ceaușescu

Violeta Andrei nu a fost singura femeie pe care Elena Ceaușescu o ura de moarte. Pe lista neagră a soției lui Nicolae Ceaușescu s-au mai aflat și alte domnișoare sau doamne.

Iubirea pe care i-o purta lui Nicușor Ceaușescu, fiul cel mic al familiei devenise de-a dreptul posesivă. Mama lui Nicu nu le suporta pe iubitele lui. De la Nadia Comăneci și până la Daniela Vlădescu, toate partenerele fiului moștenitor nu respectau standardele ei. O singură femeie a fost suficient de bună pentru Nicu Ceaușescu. Numele său este Poliana Cristescu. De altfel, aceasta i-a devenit soție „prințișorului” și a fost aleasă de însăși Elena Ceaușescu.

Din păcate pentru soția dictatorului, Nicu nu a plăcut-o niciodată pe Poliana, Gurile rele spun că tocmai aprecierile mamei lui l-au îndepărtat de soție.

Urmăriți Impact.ro și pe