Cine este femeia care a apărut astăzi împreună cu Iohannis. Ea a înlocuit-o pe Carmen Iohannis

Diana Radu 15.08.2020, 12:29
Cine este femeia care a apărut astăzi împreună cu Iohannis. Ea a înlocuit-o pe Carmen Iohannis

Anul acesta Ziua Marinei se desfășoară complet diferit din cauza pandemiei. Președintele României, Klaus Iohannis este deja prezent la evenimentul care se desfășoară fără spectatori. Însă, de la eveniment lipsește Prima Doamnă. Cine l-a însoțit pe Klaus Iohannis la Ziua Marinei?

Cine l-a însoțit pe Klaus Iohannis la Ziua Marinei

Astăzi, 15 august se împlinesc 160 de la înfiinţarea Forţelor Navale Române, sărbătoare cunoscută ca Ziua Marinei. Și dacă în anii precedenți aceasta era sărbătorită cu mare fast, acum din cauza pandemiei de coronavirus lucrurile se desfășoară după normele impuse.

Un alt lucru neobișnuit care a atras atenția a fost faptul că președintele, Klaus Iohannis nu a venit la braț cu soția sa Carmen Iohannis, ca în anii precedenți, ci a fost însoțit de o altă femeie. Este vorba despre Carmen Dinu, consilierul prezidențial al lui Iohannis. Lipsa primei doamne de la eveniment a fost pusă pe baza pandemiei de coronavirus de la noi din țară, așa că Dinu a trebuit să-și facă datoria și să-l însoțească pe președinte.

klaus iohannis, carmen iohannis, ziua marinei
Klaus Iohannis participă fără soția sa la Ziua Marinei. Cu cine a înlocuit-o pe Carmen?

Defilarea pentru Ziua Marinei a început la ora 11:30, de la sud la nord, după care navele vor rămâne ancorate în raionul maritim din zona Cazinoului din Constanţa. În timpul defilării, navele vor fi survolate de elicopterele Forţelor Navale Române, elicoptere de luptă şi aeronave F-16 şi MiG-21 ale Forţelor Aeriene Române, o aeronavă americană de patrulare P-8 Poseidon şi o aeronavă franceză de cercetare MPA Atlantique. După apusul soarelui, Ziua Marinei Române se va încheia cu aprinderea pavoazului electric la navele de pe mare.

Celebrăm astăzi, odată cu Praznicul Adormirii Maicii Domnului, Ziua Marinei, cel mai potrivit prilej pentru a ne manifesta prețuirea față de cei care își fac datoria pe mările și oceanele lumii, sub drapelul tricolor. Tot astăzi, aducem cu profundă recunoștință un omagiu eroilor mărilor, deopotrivă militari și civili, căzuți la datorie. Aniversarea Zilei Marinei este în egală măsură o sărbătoare a Forțelor Navale Române, a Poliției de Frontieră, a Marinei Comerciale și a orașelor-porturi. Anul acesta, din păcate, amploarea festivităților și participarea celor care iubesc și prețuiesc Forțele Navale sunt restricționate din cauza măsurilor de prevenție necesare în contextul provocat de pandemia de COVID-19, care ne afectează de la începutul acestui an”, a declarat Klaus Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe