Cine este Elena Rybakina, sportiva pe care Simona Halep o va înfrunta în semifinale la Wimbledon. Cele două jucătoare s-au întâlnit de trei ori

Sorin Barbu 06.07.2022, 19:27

Simona Halep a jucat admirabil la Wimbledon și s-a calificat în semifinale după cinci partide de două seturi. Jucătoarea din România și-a asigurat un cec de 620.000 de euro și va lupta joi pentru un loc în finală. Acum este timpul să aflăm cine este Elena Rybakina, sportiva pe care Simona Halep o va înfrunta în semifinale la Wimbledon. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit de trei ori, iar jucătoarea din Constanța conduce cu 2-1.

Cine este Elena Rybakina, sportiva pe care Simona Halep o va înfrunta în semifinale la Wimbledon

Simona Halep a învins-o după un meci spectaculos pe Amanda Anisimova, iar jurnaliști britanici au comparat-o cu o „furtună”. Sportiva din România a câștigat turneul în anul 2019 și a promis că în acest sezon va încerca să cucerească un nou titlu de Grand Slam. Următoarea bătălie nu este deloc ușoară, iar fanii s-au întrebat pe rețelele sociale cine este Elena Rybakina, sportiva pe care Simona Halep o va înfrunta în semifinale la Wimbledon.

Adversara sportivei noastre are 23 de ani și se află pe locul 23 WTA. S-a născut și a crescut la Moscova, dar din anul 2018 a ales să reprezinte statul Kazahstan. Și-a schimbat naționalitatea din dorința de a primi mai multe fonduri din partea federației, sprijin de care nu a beneficiat în orașul în care s-a născut.

Dacă și-ar fi reprezentat în continuare țara natală, nu ar fi avut voie să participe la Wimbledon, turneul unde sportivii din Rusia și Belarus au fost interziși, în contextul războiului din Ucraina.

Elena Rybakina a câștigat din tenis 3,5 milioane de dolari și s-a impus în două finale de simplu. Cel mai bun loc al său, în clasamentul profesionist, a fost 12, poziție pe care a urcat anul acesta pe 17 ianuarie. Bilanțul său este următorul: 223 de victorii la simplu  și 108 eșecuri

Pe iarba londoneză, unde a ajuns în premieră în faza semifinalelor, Elena Rybakina le-a mai învins la ediția din acest an pe Coco Vandeweghe, 7-6 (2), 7-5, Bianca Andreescu, 6-4, 7-6 (5), Qinwen Zheng, 7-6 (4), 7-5, și Petra Martic, 7-5, 6-3.

Simona Halep și Elena Rybakina s-au întâlnit de trei ori până acum. Jucătoarea din România conduce cu 2-1, după succesele din finala de la Dubai și turul trei de la US Open. A pierdut o singură dată, în 2019, la Wuhan, când s-a retras în timpul partidei, din cauza unei accidentări.

Dacă Simona Halep se va impune la All England Club, ar fi al doilea trofeu de la Wimbledon pentru româncă, după cel cucerit în 2019, și al 3-lea Grand Slam all-time. Calificarea în finală i-ar asigura un cec de un milion de lire sterline.

Duelul din semifinalele turneului de la Wimbledon este programat joi, după ora 17.00 și va fi transmis în direct pe Eurosport 2, dar și pe site-ul www.impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe