Cine este, de fapt, George Soros. Câți bani au cheltuit până acum fundațiile lui

Elena Avramescu 13.08.2020, 18:24
Cine este, de fapt, George Soros. Câți bani au cheltuit până acum fundațiile lui

George Soros a devenit un nume controversat în România în ultimii ani.  Miliardarul a împlinit 90 de ani pe 12 august, și s-a tot vehiculat că ar avea o colaborare cu nazișții și că ar ar fi unul din liderii „puterii mondiale din culise”.

Cine este, de fapt, George Soros

Miliardarul s-a născut la data de 12 august 1930 la Budapesta, fiind fiul unor părinţi evrei bogaţi. Familia sa a surpaviețuit Holocaustului cu ajutorul unor acte false. Presa a relatat destul de des despre „acest speculant, care a colaborat cu naziştii”, şi care i-a nenorocit pe alţi evrei sau mai rău, i-a escrocat.

În acea perioadă Soros era doar un adolescent de 14 ani și o perioadă de timp nu a putut să supraviețuiască decât dându-se drept fin al unui funcţionar din Ministerul Agriculturii.

Cine este, de fapt, George Soros
Cine este, de fapt, George Soros

Câți bani au cheltuit până acum fundațiile lui

Soros a sprijinit opoziţia anticomunistă din Ungaria iar astfel a fondat prima din Fundaţiile sale pentru o Societate Deschisă (OSF). Fundaţiile sunt active și astăzi în întreaga lume. Au cheltuit până acum aproximativ 15 miliarde de dolari.

Astfel că inventaria bunuri şi proprietăţi evreieşti confiscate. Miliardarul a vorbit despre despre aceste lucruri într-un interviu acordat postului american CBS în anul 1998. Însă nu a afirmat că l-ar fi ajutat în vreun fel pe funcţionarul respectiv la activitatea pe care o desfăşura. A spus că a fost un copil care a vrut să trăiască.

În același timp, această poveste a rămas prezentă în cercurile apropiate guvernului ungar iar asta s-a datorat extremistul de dreapta german Andreas von Rétyi, un teoretician al conspiraţiei. Tot el a publicat în 2016 o carte despre George Soros la o editură apropiată guvernului de la Budapesta. În 2017 s-a spus despre acea lucrare că ar fi „una foarte temeinică şi precisă”.

Toate aceste acuzații s-au datorat unui articol scris de Soros în persoană despre criza imigranţilor din septembrie 2015, în care recomanda primirea ordonată şi echitabil împărţită între statele UE a unui milion de refugiaţi anual. După ceva timp a redus această cifră la 300.000.

Revendicările pe care Soros nu le-a formulat niciodată sunt pedepse blânde pentru imigranţii infractori sau ajutoare sociale de zeci de mii de euro pentru refugiaţi, potrivit Adevarul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...