Cine este, de fapt, Eduard Florea, bărbatul arestat pentru că a amenințat cu un atac în Washington. Motivul pentru care a mai fost condamnat

Cristian Cojocaru / 14.01.2021, 08:57
Cine este, de fapt, Eduard Florea, bărbatul arestat pentru că a amenințat cu un atac în Washington. Motivul pentru care a mai fost condamnat

Un bărbat cu nume românesc, Eduard Florea, a fost arestat de ofițerii FBI, după ce casa i-a fost percheziționată pentru că a amenințat cu un atac în Washington. Acesta a lansat mai multe amenințări în domeniul virutal, pe baza evenimentului violent de la Capitoliu.

Eduard Florea a fost arestat după ce a amenințat cu un atac

Acesta a fost marți ridicat de către FBI și va rămâne în arest până la proces. Deși acesta nu a fost prezent la revolta de săptămâna trecută, pe site-ul celor de la NBC scrie că Florea a amenințat că va organiza ”un convoi armat” pentru a merge la Washington. Informația că Eduard Florea este cetățean român sau este de origine românească este momentat neclară, la fel și dacă acesta a avut nevoie de asistență consulară.

În urma înfățișării de miercuri, procurori au dispus arestarea bărbatului pe motiv că acasă avea două săbii, două topoare, 75 de cuțite de luptă și peste 1.000 de gloanțe pentru mai multe tipuri de puști. Armele au fost găsite în urma percheziției de marți, procurorii declarând că Florea este un membru aspirant al Proud Boys, o grupare de extremă dreapta.

Procurorii federali au afirmat că Florea a fost la un miting pentru a-l susține pe Trump, în decembrie anul trecut, alături de grupare. Pe o rețea de socializare, Eduard ar fi aplaudat revolta de la Washington oferindu-se chiar să trimită ajutor. Anterior zilei de miercuri în care a avut loc revolta de la Capitoliu, acesta scria pe internet ”cu siguranță voi tăia un gât în Washington”.

Judecătorul a hotărât ca Florea să fie în continuare arestat până la momentul procesului. 
Judecătorul a hotărât ca Florea să fie în continuare arestat până la momentul procesului.

Senatorul Raphael Warnock a fost amenințat

Senatorul democrat Raphael Warnock ar fi fost și el amenințat de către Eduard Florea spunându-i că ”oamenii morți nu mai pot adopta legi proaste”. Atunci când a început revolta, acesta mai scria că ”are trei mașini cu patrioți înarmați care așteaptă doar un semnal”. Judecătorul a hotărât ca Florea să fie în continuare arestat până la momentul procesului.

Totodată, magistratul a apreciat că probatoriul sugerează ”un plan premeditat pentru exercitarea violenței”. Decizia judecătorului nu este una definitivă așadar poate fi atacată. Avocata lui Eduard Florea a acceptat eliberarea bărbatului pe cauțiune, motivând că nu s-a aflat la revolta violentă de la Capitoliu și că doar a scris prostii pe internet.

Eduard Florea este un inginer de software în vârstă de 40 de ani și riscă închisoare de până la zece ani pentru acuzațiile care i s-au adus. Acesta a mai avut o condamnare în trecut pentru posesie ilegală de arme, fiind condamna la un an de închisoare în anul 2014 după ce autoritățile au găsit în casa acestuia peste 20 de arme, arată NBC.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI