Cine este de fapt Dragoș Săvulescu, cu ce femei celebre s-a iubit și cum a ajuns să fie dat în urmărire internațională

Andrei Cezar 09.08.2021, 12:38

Iată cine este de fapt Dragoș Săvulescu și cum a ajuns să fie dat în urmărire internațională. Afaceristul a fost reținut în Mykonos, după ce soția sa a postat imagini cu ei pe rețele de socializare. Fostul acționar de la Dinamo a fost condamnat definitiv în România la 5 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul Retrocedărilor.

Cine este de fapt Dragoș Săvulescu, cu ce femei celebre s-a iubit și cum a ajuns să fie dat în urmărire internațională

Om de afaceri, acționar la Dinamo, pasionat de cinematografie, Dragoș Săvulescu a avut întotdeauna ”lipici” la femei frumoase. Până în 2010, acesta era o prezență discretă în lumea afacerilor, făcând avere de pe urma tranzacțiilor imobiliare cu terenuri. Ulterior, el a făcut pasul cel mare și preluat conducerea lui Dinamo, alături de Nicolae Badea. Cu Săvulescu finanțator, Dinamo a reușit să câștige două trofee: Cupa României și Supercupa.

În plus, tot în era Săvulescu, Dinamo reușește să obțină acordul catalanilor pentru un amical istoric cu FC Barcelona, câștigat de jucătorii ”blaugrana”, pe Arena Națională, cu Messi în teren, scor 2-0.

În 2013, Dragoș Săvulescu se retrage din fotbal pentru a-și urma pasiunea vieții sale: cinematografia. El și-a propus încă de la început să răzbească la Hollywood ca actor. Pe când era încă acționar la Dinamo, Săvulescu Săvulescu s-a asociat cu Bobby Păunescu și a fondat studiourile Solar Studios, preluând totodată și controlul casei de producție americane Solar Pictures.

Ulterior, cei doi, alături de Ivana Chubbuck – trainer al marilor actori de la Hollywood precum Halle Berry, Brad Pitt sau Charlize Theron – au fondat Şcoala de actorie Ivana Chubbuck Mandragora Movie.

Debutul lui Dragoș Săvulescu ca actor s-a produs în 2014, în filmul ”Limani”, unde a jucat alături de Monica Bârlădeanu. Au urma și alte producții în cariera sa de actor: “Love by Design”, “High Strung” și “Palatul Pionierilor”.

Impulsionat de gândul de a ajunge cât mai sus în acest domeniu, fostul patron de la Dinamo a fost inclus, în cele din urmă, în distribuția unei superproducții hollywood-iene: “Criminal”. Săvulescu a fost coleg de platou printre alții cu actori precum: Kevin Costner, Ryan Reynolds, Gary Oldman, Tommy Lee Jones și Amaury Nolasco. Filmul ”Criminal” a apărut în cinematografe în 2016, iar rolul lui Săvulescu a fost acela de şef al unei echipe de comando a KGB.

Cine este de fapt Dragos Savulescu, cu ce femei celebre s-a iubit si cum a ajuns sa fie dat in urmarire internationala
Cine este de fapt Dragos Savulescu, cu ce femei celebre s-a iubit si cum a ajuns sa fie dat in urmarire internationala

”Mădălina a contribuit benefic la revenirea mea”

Cu o carieră cameleonică și o avere estimată la 13 milioane de euro, nu este de mirare că femeile frumoase din showbiz îi dădeau târcoale. Printre ele s-a numără și focoasa Mădălina Ghenea.

Dragoș Săvulescu se căsătorește pentru prima dată în 2005 cu Rodica Ghionea. Cei doi au avut o nuntă fabuloasă, iar costul estimat al evenimentului la vremea respectivă era de 500.000 de euro. Nașii celor doi au fost Amalia și ilie Năstase. Rochia miresei a furat privirile tuturor. Bătută în cristale Svarowski, piesa vestimentară semnată Donatella Versace ar fi costat 10.000 de euro.

Din păcate însa mariajul celor doi nu a durat foarte mult timp, iar după doar patru ani Dragoș și Rodica au divorțat. Cei doi au împreună o fiică.

Ulterior, Săvulescu și-a găsit alinarea în brațele frumoasei brunete Mădălina Ghenea. S-au iubit circa doi ani, iar în 2011 și-au spus adio. Omul de afaceri a recunoscut relația cu Mădălina într-un interviu acordat în 2011.

„Am avut o relație cu Mădălina circa doi ani și jumătate. A fost o relație frumoasă. S-au speculat multe greșite. În primul rând s-a speculat faptul că eu aș fi divorțat din cauza ei sau pentru ea. Este greșit, este incorect. Mădălina n-a făcut decât să contribuie benefic la revenirea mea. Nu am dorit să facem publică treaba asta, nici eu, nici ea.

Eu tocmai din considerentele acestor discuții sau bârfe, ea, din considerente profesionale. Despărțirea noastră a fost fără lacrimi, fără niciun fel de eveniment dramatic sau tragic sau comic. A fost vorba de drumuri diferite.

Prezența mea în viața ei n-ar fi făcut decât să o încurce în drumul ei. A fost frumos, dar s-a terminat fără niciun fel de resentiment. De pe urma relației cu mine cu s-a ales cu nimic din punct de vedere material, nu s-a pus problema vreo clipă de așa ceva”, declara atunci Dragoș Săvulescu.

Cine este de fapt Dragos Savulescu, cu ce femei celebre s-a iubit si cum a ajuns sa fie dat in urmarire internationala
Cine este de fapt Dragos Savulescu, cu ce femei celebre s-a iubit si cum a ajuns sa fie dat in urmarire internationala

Dat de pe mâna poliției, indirect, de actuala soție

După ani de zile în care a avut mai multe relații pasagere, Dragoș Săvulescu ajunge pentru a doua oră în fața altarului. El s-a căsătorit cu cea care îi este și în prezent soție, modelul de origini albaneză, Anglea Martini. Femeia este cea care l-a dat de gol pe fostul patron al clubului din Ștefan cel Mare și a contribuit indirect la capturarea sa în Mykonos.

Dragoș Săvulescu are probleme cu legea de mai mulți ani. El a fost condamnat definitiv la 5 ani și jumătate de închisoare cu executare, la începutul lui 2019, în dosarul Retrocedărilor, alături de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, Cristi Borcea şi alţi inculpaţi, potrivit libertatea.ro. Aceștia au fost găsiți vinovați penptru producerea unui prejudiciu de 114 milioane de euro.

Înainte de condamnarea definitivă din România, din 2019, Dragoș Săvulescu a părăsit țara și s-a stabilit în Italia. Curtea de Apel din Napoli a dispus suspendarea executării pedepsei, după ce a fost invocat un decret de grațiere din 2006, care i-a redus practic pedeapsa cu 3 ani. Dragoș Săvulescu a rămas astfel cu 2 ani, 5 luni și 28 de zile de închisoare, adică sub 3 ani, ceea ce a făcut ca magistrații să acorde sentința cu suspendare, potrivit motivării Curții de Apel Napoli.

Aflat în vacanță în Grecia, mai exact în insula Mykonos, Dragoș Săvulescu a fost reținut de autoritățile elene ca urmare a unor fotografii postate de soția sa pe conturile de socializare. Fostul șef de la Dinamo va fi prezentat în fața unei instanțe din Mykonos pentru confirmarea mandatului de executare a pedepsei.

„În urma cooperării polițienești internaționale, Dragoș Săvulescu a fost reținut, de autoritățile elene, noaptea trecută, în Grecia (Mykonos). Astăzi, acesta urmează a fi prezentat instanței, pentru confirmarea mandatului european de arestare”, a transmis IGPR.

Urmăriți Impact.ro și pe