Cine este, de fapt, cel mai bogat manelist din România

Daria Petrescu 29.04.2020, 09:28
Cine este, de fapt, cel mai bogat manelist din România

Florin Salam, Dan Bursuc sau Adrian Minune sunt trei dintre cei mai apreciați maneliști din România. Puțini sunt însă, cei care știu cine se află în topul celor mai bogați cântăreți de manele. Ei bine, deși s-a spus că Florin Salam ar fi cel mai bogat interpret, lucrurile stau altfel.

Cel mai bogat manelist din România

Primul loc în topul celor mai bogați maneliști de la noi îl ocupă nimeni altul decât Dan Bursuc. Averea artistului a depășit-o pe cea a lui Nicolae Guță, dar și pe cea a lui Florin Salam.

Pe locul 2 în topul celor mai bogați maneliști de la noi se clasează Florin Salam. Manelistul a adunat o avere începând cu anul 2002, atunci când a început să se ducă tot mai des la diverse evenimente. Averea lui Florin Salam se ridică la 1,3 milioane de euro, potrivit Cancan. Pe locul 3 se află Nicolae Guță, cu o avere de 1,2 milioane de euro, bani pe care manelistul i-a investit în vile, mașini de lux și aur.

Dan Bursuc, unul dintre cei mai apeciați producători muzicali

Dan Bursuc este unul dintre cei mai mari producători muzicali, compozitori dar și artist de renume, care a lansat în lumea muzicii numeroase nume.

Daniel Paraschiv, mai bine cunoscut sub pseudonimul Dan Bursuc, este un compozitor, producător muzical, șef de orchestră. De asemenea, este  clarinetist român de etnie romă.

Este unul dintre cei mai cunoscuți promotori ai genului manele din România. A fost numit uneori „Becali al manelelor”. Deține casă de discuri Grand Production Bursuc.

A avut un rol important în afirmarea cântăreților Florin Salam, Sorin Copilul de Aur și Laura Vass
A avut un rol important în afirmarea cântăreților Florin Salam, Sorin Copilul de Aur și Laura Vass

Dan Bursuc este șeful uneia dintre cele mai apreciate formații de acompaniament pentru cântăreții de manele, în care a îndeplinit în trecut și rolul de clarinetist. De-a lungul anilor, orchestra ce îi poartă numele a participat la mai multe ediții ale concursului muzical și de dans Miss Piranda.

A avut un rol important în afirmarea cântăreților Florin Salam, Sorin Copilul de Aur și Laura Vass. De altfel, Sorin și Laura Vass au cântat împreună pentru o vreme, fiind cunoscuți că Duetul de Aur. Compozitorul semnează numeroase piese interpretate de cei doi, în duet sau solo. Soția lui Dan Bursuc se numește Gina. Cuplul are doi copii, Andriana și Leno Dimitrie.

Dan Bursuc, după scandalul manelelor de la Gopo

Dan Bursuc a făcut declaraţii despre controversa creată după ce trupa sa de manele a cântat la gala premiilor Gopo, în 2019.  El a oferit explicaţii cu privire la vestimentaţia solistului. A comentat şi reacţiile critice ale unor persoane publice, precizând că fiecare are dreptul la opinie.

„Aşa ni s-a cerut, cu scuzele de rigoare domnului Mihai Mărgineanu. Ceea ce ni s-a cerut de la organizatori, în speţă doamna Oana Giurgiu, a fost că trebuie să prezint orchestra sub forma asta. Aţi înţeles? Părerea acestui domn, Mihai Mărgineanu, dacă m-aş lua după dânsul ar însemna ca eu să mă angajez la fabrica 23 August şi să devin un lăcătuş mecanic“, a spus el anul trecut, la Antena Stars.

Urmăriți Impact.ro și pe