Cine este Dan Vîlceanu, noul ministru al Finanţelor. Ce avere are deputatul

Nicu Stan 18.08.2021, 13:24
Cine este Dan Vîlceanu, noul ministru al Finanţelor. Ce avere are deputatul

Cine este, de fapt, Dan Vîlceanu noul ministru al Finanțelor. Dan Vîlceanu, economist de meserie, a ajuns în PNL prin absorbția vechiului PDL, partidul lui Traian Băsescu. Dan Vîlceanu este liderul PNL Gorj și unul dintre oamenii care pot face diferența la viitorul Congres PNL.

Dan Vîlceanu, noul ministru al Finanțelor, și-a început cariera politică în PSD. Firma părinților săi, abonată la contracte cu statul

Dan Vîlceanu, un apropiat al premierului Florin Cîțu, și-a începit cariera politică în PSD, de fapt, ca mai apoi să ajungă în PDL, de unde a fost absorbit în PNL. În prezent, Dan Vîlceanu este liderul PNL Gorj și unul dintre oamenii care vor avea un cuvânt greu de spus la viitorul Congres al PNL.

Dan Vîlceanu a absolvit Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu în anul 1997. Este economist de profesie și are și un doctorat făcut în cadrul Universității de Vest Timișoara-FEAA.

Dan Vilceanu a fost validat de PNL pemtru portofoliul de la Finante
Dan Vilceanu a fost validat de PNL pemtru portofoliul de la Finante

Dan Vîlceanu, căsătorit și are doi copii

Conform CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Dan Vîlceanu are 49 de ani. De asemenea, este căsătorit și are 2 copii.

În plus, în perioada 2004-2016 a deținut funcția de economist și, respectiv, director economic în mai multe societăți comerciale.

În ceea ce privește cariera sa politică, acesta a fost, rând pe rând:

-Președinte TSD Gorj 2006-2009

-Secretar Executiv PDL Gorj 2011-2012

-Prim-vicepreședinte PDL Gorj 2012-2013

-Președinte PDL Gorj 2013-2015

-Președinte PNL Gorj 2015-prezent

De asemenea, Dan Vîlceanu a mai deținut și funcţia Consilier Județean la Consiliul Județean Gorj, între anii 2012-2016.

Ce avere are Dan Vîlceanu

Conform declarației de avere, Dan Vîlceanu are ceva avere. Acesta deține mai multe terenuri în județul Gorj, 3 clădiri în județele Gorj și Timiș un autoturism BMW Seria 5 cumpărat în anul 2011.

De asemenea, Dan Vîlceanu are 2 credite în valoare de circa 39.000 de euro. La capitolul “Titluri de stat”, deputatul a scris suma de 731.501 de lei.

Compania părinților lui Dan Vîlceanu, contracte multe cu statul

În ianuarie 2020, Adevărul scria că firma familiei lui Dan Vîlceanu, Trefo, a încheiat un contract în valoare de circa un milion de dolari cu Complexul Energetic Oltenia (CEO). Atunci, parlamentarul susţinea că n-are nicio altă legătură cu societatea Trefo, în afară de faptul că de afacere se ocupă părinţii lui.

De altfel, Trefo este ”abonată” la bani de la companiile de stat, având în trecut contracte cu: CET Govora, Compania Locală de Termoficare Colterm, Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia.

Dan Vâlceanu a fost validat pentru portofoliul de la Finanțe

Dan Vîlceanu a fost validat, astăzi, de conducerea PNL pentru a prelua portofoliul Finanțelor. De asemenea, premierul Florin Cîțu a declarat la finalul ședinței că acesta ar putea depune jurământul chiar astăzi, 18 august.

Urmăriți Impact.ro și pe