Cine este Cristian Zărescu, cel care l-a înregistrat pe Nicușor Dan. Averea fostului jurnalist s-a mărit considerabil

Mirabela Vasile 24.09.2020, 14:20
Cine este Cristian Zărescu, cel care l-a înregistrat pe Nicușor Dan. Averea fostului jurnalist s-a mărit considerabil

Cu toții se întreabă acum cine este Cristain Zărescu, cel care l-a înregistrat pe Nicușor Dan. De altfel, acesta a ajuns și la DNA pentru a depune înregistrările discuțiilor cu candidatul Dreptei la alegerile locale. Și totul a fost făcut la cerearea procurorilor.

Cine e de fapt Cristian Zărescu, cel care l-a înregistrat pe Nicușor Dan

La DNA e deschis și un dosar penal ca urmare a unui denunț depus de mai mulți social-democrați împotriva lui Dan. Aceștia îl acuză pe candidatul la Primăria CapialeI de trafic de influență, spălare de bani și luare de mită.

„Mi-au pus câteva întrebări, dar nu pot să dau mai multe amănunte. Deocamdată mi-au cerut să pun la dispoziție aceste iînregistrări pe un suport audio. Înregistrările le-ati auzit și dumneavoastră, nu am pus la dispoziția celor de la DNA altceva decât a apărut. Nu știu să spun pe cine ajută.” a declarat Zărescu.

Cristian Zărescu este fostul consilier al primarului în funcție de la Sectorul 4, Daniel Băluță. Acesta ar fi fost demis din funcția de șef de cabinet al Primăriei. Fostul jurnalist îl consilia pe primarul Daniel Băluță din 2016, atunci când a părăsit zona media.

Ce venituri avea Cristian Zarescu
Ce venituri avea Cristian Zarescu

Zărescu era cunoscut ca unul dintre cei mai modești jurnaliști din România, unde își primea salariul minim pe economie pe contract, iar restul pe drepturi de autor. Norocul i-a surâs în 2016, când a avut șansa să își crească veniturile. Cristian Zărescu a reuşit într-un timp foarte scurt să fie recunoscut în Primăria sectorului 4 drept mâna dreaptă a primarului Daniel Băluţă. În 2019, fostul jurnalist a fost promovat de edilul Sectorului 4 drept coordonator. AstfeL acesta era șef al departamentului online de “forță de reacție rapidă” al PSD Bucureşti.

Potrivit declarațiilor de avere, veniturile lui Zărescu creșteau simțitor de la un an la celălalt. Astfel, din document a reieșit că în 2016, fostul jurnalist obținea un salariu de 8.600 de euro pe lună. În 2017, deja acesta obținea un salariu de peste 12.000 de euro. Iar un an mai târziu, salariul consilierului explodase de-a dreptul. Acesta ajunsese să ia pe lună nu mai puțin de 22.594 euro.

Ce terenuri și imobile deține Cristian Zărescu

La toți banii obținuți se adaugă și mai multe terenuri și imobile după cum urmează: un teren extravilan de 1.200 metri pătrați în Străulești. La aceasta se adaugă jumătate de vilă din Bragadiru, Ilfov, dar și un teren intravilan în Dărăști. De asemenea, Zărescu are și o garsonieră în Capitală de 42 metrii pătrați în Piața Alba Iulia.

Urmăriți Impact.ro și pe