Cine este Claudia Nechita, prima pugilistă din România care câştigă o luptă la Jocurile Olimpice

Andrei Cezar, Cristi Ionică 27.07.2021, 09:56
Cine este Claudia Nechita, prima pugilistă din România care câştigă o luptă la Jocurile Olimpice

Performanță fantastică a boxului feminin din România. Maria Claudia Nechita s-a calificat în sferturile de finală la categoria 52 kg, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pugilista română a învins-o la puncte pe somaleza Ramla Said Ahmed Ali, decizia fiind în unanimitate, 5-0.

Cine este Claudia Nechita, prima pugilistă din România care câştigă o luptă la Jocurile Olimpice

După victoria din optimile de finală cu Ramla Ali, Claudia Nechita devine prima femeie din România care câștigă un meci de box la Jocurile Olimpice. Urmează meciul din sferturi contra câștigătoarei dintre Sena Irie (Japonia) și Khouloud Hlimi Ep Moulah (Tunisia), miercuri de la ora 11.15.

Povestea de viață a Claudiei este cu adevărat impresionantă. Crescută de bunica ei, sportiva a luat de mică viața în piept și a fost nevoită să muncească de la o vârstă fragedă pentru a se putea întreține.

„Mi-a povestit că, pe la 12-13 ani, a început să-și caute de lucru ca să aibă din ce trăi. Se ducea la câmp, la cosit, la spart lemne. Mama ei a plecat să-și trăiască viața, iar pe Claudia a crescut-o bunica, la Câmpulung Muscel, unde a și descoperit boxul”, a povestit antrenorul ei, Adrian Lăcătuș, potrivit Libertatea.ro.

Primele lecții de box le-a primit de la antrenorul său din Câmpulung Muscel, Gheorghe Vlad, iar ulterior a fost legitimată la CSA Steaua București.

„Am 10 ani de când muncesc, zi de zi, sărbători! Singura am plecat la Bucureşti, singură a trebuit să-mi câştig existenţa. E o motivaţie în plus, trebuie să supravieţuieşti, e o luptă cu tine”, a spus Claudia, pentru Antena Sport.

Claudia Nechita, prima pugilista din Romania care castiga o lupta la Jocurile Olimpice
Claudia Nechita, prima pugilista din Romania care castiga o lupta la Jocurile Olimpice

”Îmi doresc o medalie și renta viageră”

Este multiplă campioană națională, iar în 2021 a reușit calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a învins-o pe campioana mondială din 2018, nemțoaica Ornella Wahner și ulterior în sferturi pe reprezentanta Turciei, Aycan Guldagi, în cadrul Turneului preolimpic de box de la Paris.

„Mi se făcea pielea de găină şi mă gândeam cât de mişto e să fii acolo. Acum trăiesc ceea ce visam. Eu zic că acum începe drumul meu, de acum vor veni rezultatele şi mai frumoase”, a mai spus Claudia Nechita.

Acum, pugilista în vârstă de 28 de ani își dorește să câștige o medalie la Tokyo.

„Asta îmi doresc, să iau o medalie la Olimpiadă şi spoi să iau renta viageră. Mi se pare cea mai şmecheră chestie. Cred că tot ceea ce facem, facem pentru bani, că e imaginea, că e faima, dar toate trec prin stomac. Aş face orice numai ca să ies campioană olimpică, îmi doresc foarte mult.