Cine este cel mai bun fotbalist român în 2021: „Traversez cel mai bun moment din cariera mea”

Andrei Cezar, Adrian Dumitru 13.12.2021, 17:23
Cine este cel mai bun fotbalist român în 2021: „Traversez cel mai bun moment din cariera mea”

Gala Fotbalului Românesc 2021 a avut loc luni, în format online, din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Au fost premiați cel mai bun fotbalist român, cel mai bun antrenor, cel mai bun tânăr jucător, cel mai bun conducător, dar și cel mai bun fotbalist străin.

Cine este fotbalistul anului 2021. „Traversez cel mai bun moment din cariera mea”

Fotbalistul anului 2021 a fost desemnat Florin Niță, portarul echipei naționale și al celor de la Sparta Praga. Goalkeeperul de 34 de ani a câştigat duelul cu atacantul Claudiu Keşeru (Ludogoreţ Razgrad/FCSB) şi mijlocaşul Nicolae Stanciu (Slavia Praga).

De asemenea, el a obținut și titlul de cel mai bun portar, devansându-i pe Mihai Aioani (Chindia Târgovişte/FC Farul Constanţa) şi Silviu Lung jr (Kayserispor).

Florin Niță s-a remarcat în acest an cu prestații extraordinare atât în poarta primei reprezentative, cât și a echipei de club.

Traversez cel mai bun moment din cariera mea. Îmi doresc pentru anul ce vine să fiu sănătos şi să-mi depăşesc realizările din acest an. Sunt foarte fericit pentru obţinerea acestor importante trofee din cariera mea de sportiv. Mulţumesc colegilor de la echipa naţională şi de la cea de club, pentru că împreună cu ei am reuşit să obţin aceste performanţe’‘, a declarat Florin Niţă.

Suprinzătoare a fost absența dintre cei nominalizați la titlul de cel mai bun fotbalist al anului a lui Florin Tănase (FCSB), golgheter în sezonul trecut.

Îl felicit pe Niță, este prietenul meu. Normal că mă așteptam (n.r. – să fie desemnat el ‘Fotbalistul anului 2021’), am răspuns la o întrebare dacă mă gândesc. Dar dacă el a fost desemnat, îl felicit”, a spus Florin Tănase.

Au mai fost premiați cel mai bun fundaș – Vlad Chiricheș (Sassuolo), cel mai bun mijlocaș – Nicolae Stanciu (Slavia Praga) și cel mai bun atacant – Claudiu Keșeru (Ludogoreţ Razgrad/ FCSB).

Edi Iordănescu, cel mai bun antrenor în 2021

În ceea ce privește antrenorul anului 2021, premiul îi revine lui Edward Iordănescu, cel care a câștigat campionatul cu CFR Cluj în sezonul 2020/2021, iar în această toamnă a avut o contribuție importantă în revenirea echipei FCSB în lupta pentru titlu.

Primesc cu onoare şi cu entuziasm această distincţie! Mă flatează această titulatură. Mulţumirile sunt îndreptate distinşilor jurnalişti care au urmărit parcursul meu, pasiunea mea şi munca depusă. Rezultatele muncii mele s-au reflectat pe teren, prin prestaţiile jucătorilor.

Acest premiu mă bucură şi reprezintă pentru mine recunoştinţa celor zece ani dedicaţi, eforturilor făcute pentru această meserie frumoasă. Cu siguranţă, titlul va sta la baza unui puternic stimulent de a demonstra în viitor că în România se poate produce fotbal de calitate, se poate face performanţă!

Iar pe mine mă va ajuta să încerc, zi de zi, să muncesc să fiu mai bun şi să demonstrez mai mult decât am făcut deja‘‘, a transmis Edi Iordănescu.

Cine este cel mai bun fotbalist roman în 2021: „Traversez cel mai bun moment din cariera mea”

Cel mai bun fotbalist străin a fost desemnat Paulo Vinicius (FCSB), iar premiul de „Cel mai bun tânăr fotbalist” i-a revenit lui Claudiu Petrila (CFR Cluj).

Ovidiu Haţegan a fost ales cel mai bun arbitru, iar Laszlo Dioszegi, finanţatorul echipei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, a primit titlul de cel mai bun conducător de club.

Urmăriți Impact.ro și pe