Cine este Bruja, noua senzaţie din muzica românească. Tânăra are un succes incredibil în rap

Iancu Andreea, Mihai Roșoiu 30.09.2021, 18:15
Cine este Bruja, noua senzaţie din muzica românească. Tânăra are un succes incredibil în rap

Piața muzicală românească aduce frecvent în lumina reflectoarelor diferite talente, semn că românii sunt extrem de pasionați de această modalitate de exprimare artistică. Printre artiștii care se află în plină ascensiune se numără Bruja, o tânără care a făcut deja senzație în muzica românească. Tânăra are succes cu stilul rap și chiar a lansat o colaborare inedită cu un artist celebru deja în România.

Bruja, noua artistă care face senzație în muzica românească

Lumea artistică din țara noastră capătă un nou contur, mulți dintre numele care au devenit celebre lansându-se în mediul online. La fel s-a întâmplat și cu Bruja, o tânără care a cucerit publicul printr-o apariție uluitoare în cadrul Urbanist Sessions. Ulterior, piesa „Ia un loc” a avut un succes răsunător, strângând peste 1,7 milioane de vizualizări pe YouTube. Stilul său inconfundabil a adus-o alături de nume mari, artiști precum Irina Rimes, Karmen și recent Connect-R apelând la talentul său pentru a întregi piesele lor. Tânăra recunoaște că pasiunea pentru muzică a cultivat-o încă din copilărie.

Cine este Bruja
Bruja, noua senzație din muzica românească

Cum a ajuns să îndrăgească muzica

Bruja a povestit în cadrul unui interviu faptul că existența sa a fost marcată de muzica anilor ’60-’90, pe care o asculta împreună cu tatăl său. Ulterior, părinții săi au încurajat-o în această direcție, obișnuind să o înregistreze cântând la microfon. Succesul de astăzi consideră că i se datorează, artista fiind cea care și-a dorit cu ardoare să ajungă să cânte pe scene mari.

Am crescut sub influența muzicii din anii ‘60-‘90, pe vremea când tatăl meu zguduia pereții vecinilor cu boxele lui profi. Ne încânta pe ici pe colo cu câte un solo la chitară și probabil mi-am dezvoltat atracția către muzică din copilărie. Ai mei obișnuiau să mă înregistreze pe casetă cântând la microfon… de mică a fost ceva acolo, pentru că îmi plăcea la nebunie. Timpul a trecut și s-a întâmplat să dau o șansă acestei muzici. S-a întâmplat într-un mod atipic, eu compunând piese într-un dressing și neștiind ce se va întâmpla. Mi-am creat o anumită imagine de viitor cu mine cântând pe scene mari. Mi-am pus intenția foarte bine, am vizualizat-o, m-am folosit de experiența mea în a asculta muzica dobândită de la tatăl meu, și BOOM! S-a întâmplat!, povestea Bruja în interviul pentru redbull.com.

De unde vine numele său de scenă. Ce reprezintă Bruja

Pentru că este un nume inedit, mulți fani ai artistei s-au întrebat de unde a apărut inspirația pentru a folosi „Bruja” ca nume de scenă. Se pare că artista s-a raportat la povestea femeilor din secolul XIII-lea, care erau arse pe rug dacă erau considerate a fi educate și pasionate de citit. Termenul Bruja simbolizează o femeie puternică, ce găsește modalități de exprimare.

Prin secolul XIII, dacă erai femeie citită erai arsă pe rug. Acum rugul este psihologic. Bruja e fiecare femeie care are ceva de spus, e fiecare scânteie ce zace în noi ca ființe materne, Bruja e dorința de a cunoaște, de a învăța și de a crea, susține artista, în același interviu.

Motivul pentru care a ales să cânte trap

Trap-ul este unul dintre cele mai nou intrate stiluri muzicale în lumea artistică din România. Și Bruja consideră trap-ul drept o modalitate inspirată de a păstra vie tradiția hip hop-ului, un alt stil consacrat în urmă cu mulți ani, dar care, spune ea, avea nevoie de o împrospătare.

Mi se pare că acest trap a deschis porți noi multor doritori de a intra în lumea rapului, hip hopului. Pentru că, în fond, de acolo provine. Trapul este o metodă nouă de a menține cultura hip hopului vie în timpurile noastre. Trebuie să respectăm asta, a mai explicat artista în timpul interviului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...