EXCLUSIV

Cine este omul căruia Alessandra Stoicescu îi datorează cariera. „Michael Mulford a văzut în mine mai mult decât eu însămi!”” EXCLUSIV

Denisa Macovei 16.02.2022, 16:49

Toată lumea o știe pe Alessandra Stoicescu ca fiind una dintre cele mai apreciate știriste din România, însă cariera ei nu se limitează doar la prezentarea „Observatorului” Antena 1 și la evenimentele caritabile pe care le organizează alături de fundația „Mereu Aproape”, ci are și calitate de profesor la „Intact Media Academy”, școală pe care chiar ea a fondat-o. Dorința ei de a ajuta tinerii care își doresc un drum în televiziune vine chiar de la unul dintre profesorii pe care i-a avut la Școala BBC de televiziune.

Cine este bărbatul căruia Alessandra Stoicescu îi datorează cariera

Faptul că acum este una dintre cele mai apreciate prezentatoare TV din România nu se datorează doar pasiunii sale pentru jurnalism, ci și unui profesor care a văzut în Sandra Stoicescu un om bun de televiziune. Prezentatoarea „Observator” ne-a mărturisit că Michael Mulford nu doar că i-a dat încredere în ea și a ajutat-o să devină cea care este astăzi pe micul ecran, dar a făcut-o să conștientizeze valoarea pe care o poate avea un profesor bun în cariera unui tânăr la început de drum. Astfel că, țelul ei este nu să fie una dintre cele mai bune știriste, ci și un bun îndrumător pentru cursanții ei.

Acum mulți ani, Michael Mulford, profesorul meu de la școala BBC, mi-a zis: „Tu trebuie să fii în fața camerei”. El a văzut în mine mai mult decât mine chiar. Și eu vreau acum, ca trainer, să le deschid mintea cursanților, să le dau informațiile necesare ca să ajungă acolo unde trebuie în televiziune.

Caut și găsesc acel X factor în acești tineri frumoși și deștepți care beneficiază la cursurile Intact Media Academy de îndrumare, susținere și încurajare pentru a ajunge cât mai sus în această minunată meserie. Mai mult, au oportunitatea unică de a ajunge în redacțiile trustului, unde au șansa să și rămână, să lucreze pe termen lung ca reporteri sau prezentatori. Este, practic, un pachet complet pentru tineri”, ne-a declarat Alessandra Stoicescu.

Cine este bărbatul căruia Alessandra Stoicescu îi datorează cariera. „El a văzut multe în mine” EXCLUSIV
Alessandra Stoicescu este una dintre cele mai apreciate prezentatoare de știri din România

Este coordonatoarea școlii de televiziune Intact

Pentru cine nu știe, Alessandra Stoicescu este coordonatoarea școlii de televiziune Intact și a dat startul înscrierilor pentru cursurile de prezentator tv, reporter, cameraman. De-a lungul timpului a îndrumat peste 20 de serii de tineri, care au terminat cu succes cursurile școlii de televiziune, despre care se spune că este singura acreditată și autorizată de Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și de Autoritatea Națională pentru Calificări.

Acești tineri nu doar că au învățat meserie de la profesioniști, dar au ajuns vedete la pupitrul Știrilor Pro Tv, reporteri de televiziune, vedete Kanal D și Antena 1. Majoritatea au trecut prin mâinile Alessandrei Stoicescu, fondator și coordonator Intact Media Academy.

Dani Oțil este coleg de „catedră” cu Sandra Stoicescu

S-a dat startul cursurilor de formare profesională și alături de Alessandra Stoicescu, Dani Oțil va încerca să le ofere viitorilor jurnaliști din experiența lui profesională. Alături de ei mai sunt și alte nume sonore precum Mihaela Călin, Adriana Pava, Iuliana Pepene, Sabina Iosub, Valentin Butnaru, Aurelian Ciocan, trainerii care îi vor pregăti pe noii cursanți și îi vor ghida să își descopere și să își dezvolte aptitudinile pentru o carieră de succes în televiziune.

Pe lângă orele intensive de curs, studenții vor face practică în studiourile, platourile și redacțiile televiziunilor Antena 1, Antena 3 și Antena Stars. Vor avea șansa de a participa la emisiuni și de a interacționa cu profesioniști și cu nume mari din știri și din divertisment. Înființată în 2011, școala de televiziune contribuie la fomarea viitoarelor generații de jurnaliști și de profesioniști de televiziune prin toate specializările din portofoliu: prezentator TV, reporter, editor imagine și cameraman. Sute de absolvenți ai școlii sunt deja jurnaliști recunoscuți și lucrează la televiziuni din toată țara.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Denisa Macovei
Am absolvit cursurile Facultății de Jurnalism de la Universitatea Ovidius, Constanța. Am debutat în presa scrisă la Constanța, în 2007, la publicația „Jurnal de Constanța”, apoi la...