Cine este arbitrul care i-a cerut bani lui Gigi Becali. „Juca cu mine, la masă, la cazino”.

Sorin Barbu 23.05.2022, 13:11
Cine este arbitrul care i-a cerut bani lui Gigi Becali. „Juca cu mine, la masă, la cazino”.

Gigi Becali este furios că FCSB nu a câștigat campionatul și dă vina pe greșelile de arbitraj și pe „jocurile de culise”. Omul de afaceri susține că dacă ar fi vrut să dea bani să câștige titlul ar fi găsit rapid clienți. A dat chiar exemplul unui arbitru-asistent, fost oficial la CCA, care îi cerea bani, împrumut, când pierdea la cazino.

Gigi Becali susține că a refuzat să-l împrumute cu bani pe Nicolae Grigorescu

Gigi Becali a făcut noi declarații incendiare. Este covins că CFR Cluj a câștigat campionatul ajutată de arbitri și susține că anul viitor, după ce se va implementa sistemul VAR în Liga 1, competiția va fi mult mai corectă. Patronul FCSB a dezvăluit că i s-a propus de câteva ori să fie ajutat în lupta pentru titlu, în schimbul unor sume de bani, dar a refuzat. A spus că a nu a fost de acord să facă unele gesturi minore doar că să nu se interpreteze. A dat chiar un exemplu. De multe ori se întâlnea la cazino cu fostul arbitru asistent Nicolae Grigorescu, iar acesta îl ruga să-l împrumute cu bani.

„Dacă voiam să fac hoție, luam 20 de campionate cu arbitri, dar nu am vrut să fac. Altfel, hă-hă… arbitrul ăla de la Timișoara juca cu mine la masă. Cum îl chema? Grigorescu, da. Juca cu mine la masă. Cerea împrumut și nu-i dădeam. I-am zis: «Nu-ți dau, mi-e frică, se interpretează. Cine știe, dacă-ți dau împrumut poate-mi faci vreun favor, și nu vreau.

Da, era președinte (n.r. vicepreședinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, dar cu prerogative de președinte) pe atunci. Dacă eu îi dădeam atunci… «Ia bă, cât vrei, 20.000? Ia 100.000, sau 500.000», care era problema? Și aș fi fost campion, campion, campion.

Dar am zis că vreau să fiu campion pe drept, pentru că cel ce nu respectă regula nu primește cununa, spune sfântul Apostol Pavel», a declarat Gigi Becali.

Declarațiile de acum intră în contradicție cu ce spunea Becali în anul 2010 când susținea că i-a dat bani lui Nicolae Grigorescu și că suma împrumutată nu i-a mai fost restituită.

„E om de cazino (n.r. – despre Grigorescu), îl cunosc bine. Îl respect ca om. L-am şi ajutat de câteva ori. Mi-a cerut o dată 50.000 de euro şi altă dată 30.000. I-am dat, că la vremea respectivă banii ăştia nu însemnau nimic pentru mine. Nu mi i-a dat înapoi, dar nici eu nu i-am cerut”, spunea Gigi Becali, în 2010, conform gsp.ro.

Nicolae Grigorescu a fost în anul 1995 asistentul lui Ion Crăciunescu, în finala Ligii Campionilor în care s-au înfruntat AC Milan și Ajax Amsterdam. Are și 9 partide la turnee finale (5 la Cupa Mondială din 1998 și 4 la EURO 2000).

Ion Crăciunescu, în centru, Nicolae Grigorescu în dreapta. Sursa Foto – gsp.ro
Urmăriți Impact.ro și pe