Cine este Adrian Wiener. Medicul, propus ca înlocuitor al lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii

Iancu Andreea 14.04.2021, 16:05
Cine este Adrian Wiener. Medicul, propus ca înlocuitor al lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii

Vestea demiterii lui Vlad Voiculescu a luat prin surprindere România, aflată oricum în plină criză sanitară din pricina pandemiei de coronavirus. Totuși, fotoliul ministerului Sănătății trebuie ocupat de un specialist, iar acesta ar putea fi Adrian Wiener. Medicul l-ar putea înlocui pe Vlad Voiculescu, după ce Dan Barna a fost propus pentru interimatul funcției de ministru al Sănătății.

Adrian Wiener, medicul propus pentru a-l înlocui pe Vlad Voiculescu la conducerea Ministerului Sănătății

Criza sanitară din România se accentuează pe măsură ce luptele politice devin tot mai aprige. După ce locul ocupat de Vlad Voiculescu în fruntea Ministerului Sănătății va fi liber, în urma solicitării de demitere a politicianului de către premierul Florin Cîțu, medicul Adrian Wiener ar putea fi una dintre opțiunile propuse de USR. Deocamdată, Dan Barna este cel care acoperă interimatul funcției de ministru al Sănătății însă situația actuală necesită o decizie fermă și rapidă pentru ca locul lui Vlad Voiculescu să fie ocupat de un specialist.

Despre Adrian Wiener se cunoaște că este medic și deputat USR de Arad. Acesta este și vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților și a mai activat în trecut ca senator, în perioada 2016 – 2020. Medicul a decis să revină la meseria sa de bază chiar în plină pandemie. Acesta s-a reîntors să lucreze în spital, inițial la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, apoi ca medic-coordonator la Spitalul din Grădişte, unitate medicală specializată pe îngrijirea pacienților infectaţi cu noul coronavirus. Specialistul, în vârstă de 47 de ani, a fost candidatul USR PLUS la Primăria Arad, însă a pierdut fotoliul de primar în fața candidatului PNL. Ulterior, el a intrat în Parlament.

Ce spune Adrian Wiener despre posibilitatea ocupării funcției de ministru al Sănătății
Ce spune Adrian Wiener despre posibilitatea ocupării funcției de ministru al Sănătății

Reacția medicului după anunțul propunerii sale pentru funcția de ministru al Sănătății

Decizia privind numele care urmează să conducă Ministerul Sănătății în următoarea perioadă aparține partidelor aflate la guvernare, după cum chiar Adrian Wiener a explicat în cadrul unui interviu pentru Adevărul. Totodată, medicul recunoaște că funcția vine la pachet cu o responsabilitate uriașă, motiv pentru care va fi nevoie de sprijin politic și de comunicare din interiorul Coaliției.

Decizia trebuie luată la nivelul conducerii structurilor partidelor şi nu pot să fac parte din ele, cred că de acolo ar trebui să luaţi informaţia. E o responsabilitate uriaşă şi decizia trebuie luată în comun, trebuie să existe suport, să existe comunicare şi în interiorul Coaliţiei, nu depinde doar de mine, a explicat Adrian Wiener pentru adevarul.ro.

Medicul ar putea fi înlocuit de un candidat PLUS
Medicul ar putea fi înlocuit de un candidat PLUS

Motivul pentru care numele lui Wiener ar putea fi înlocuit cu o propunere PLUS

Activitatea profesională a lui Adrian Wiener s-a remarcat și în cadrul funcțiilor administrative și manageriale din cadrul Spitalului Județean Arad, unul dintre cele mai mari unități medicale Managementul Serviciilor de Sănătate (Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București) și a contribuit, ca membru fondator, fiind totodată și unul dintre coordonatorii Comisiei Județene de Prevenție Cardiovasculară, în derularea programelor de evaluare și informare asupra riscului cardiovascular pentru populația din mediul rural în județul Arad.

Pe de altă parte, deputatul USR ar putea să nu fie singura propunere pentru fotoliul de ministru al Sănătății. Potrivit surselor politice citate de news.ro, numele lui Wiener nu este acceptat de membrii PLUS. Aceștia consideră că postul revine unuia dintre colegii lor, astfel că urmează să aibă loc mai multe negocieri la masa Alianței USR-PLUS, de vreme ce Adrian Wiener este membru al USR.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...