Cine e Radu Drăgușin, românul care a debutat alături de Cristiano Ronaldo în Champions League. Ce spun italienii despre el

Marian Cărăvan 03.12.2020, 11:33
Cine e Radu Drăgușin, românul care a debutat alături de Cristiano Ronaldo în Champions League. Ce spun italienii despre el

Un tânăr fotbalist român face furori la Juventus. Radu Drăgușin a debutat alături de Cristiano Ronaldo în Champions League. A fost o seară memorabilă pentru fotbalistul cumpărat acum doi ani de Juventus.

Radu Drăgușin a debutat alături de Cristiano Ronaldo în Champions League

Moment important în Champions League. În minutul 69 al meciului dintre Juventus și Dinamo Kiev, pe teren și-a făcut apariția românul Radu Drăgușin. Acesta a debutat în echipa de seniori a campioanei Italiei, într-un meci de Champions League. Direct în Champions League, fără să fi jucat în Serie A! Antrenorul Andrea Pirlo a avut deplină încredere în tânărul fotbalist român și l-a trimis „în luptă” contra echipei lui Mircea Lucescu. Cât timp s-a aflat pe teren, Radu Drăgușin a vrut să arate că merită să joace într-o echipă mare, precum Juventus Torino. De altfel, presa din Italia l-a lăudat pe puternicul fundaș român.

„O noapte pe care Radu Drăgușin nu o va uita. Meciul s-a terminat în minutul 66, la scorul de 3-0. După acel moment, Demiral a fost înlocuit cu puternicul fundaș Radu Drăgușin, jucător născut în 2002. Drăgușin a debutat pentru Juventus în Champions League fără să aibă la activ vreo apariție în Serie A”, au scris jurnaliștii de la Corriere dello Sport.

Mult mai generoși au fost cei de la site-ul Novantesimo.

„Cel mai probabil va fi jucătorul care îl va schimba pe Giorgio Chiellini, atunci când Pirlo va odihni titularii. Drăgușin a fost foarte sigur pe el la primele minute în fotbalul mare, a dat siguranță echipei. Suntem siguri că viitorul lui va fi unul strălucit”, precizează sursa citată.

Radu Dragusin, care a debutat alaturi de Cristiano Ronaldo in Champions League, poate fi o solutie si pentru echipa nationala
Radu Dragusin, care a debutat alaturi de Cristiano Ronaldo in Champions League, poate fi o solutie si pentru echipa nationala

Radu Drăgușin a semnat cu Juventus acum doi ani. Suma de transfer: 250.000 de euro

Pentru Radu Drăgușin, totul s-a schimbat în momentul în care a semnat cu Juventus Torino. Italienii nu s-au înșelat în privința sa. Imediat după ce a împlinit 16 ani, Radu Drăgușin a semnat cu Juventus. A fost achiziționat de la Regal Sport București, contra unei sume care pare ridicolă în Italia, 250.000 de euro. „Un adevărat chilipir pentru club”, după cum scriu cei de la Goal.com.

Odată ajuns în Italia, Radu Drăgușin a trebuit să se adapteze modului de pregătire. A strâns din dinți, a tras tare la antrenamente și a progresat vizibil. A pus 5 kg de masă musculară într-un singur an și a crescut până la 1,92 m. Acum e un colos foarte puternic, care își domină adversarii în aer.

Până să debuteze la echipa mare a „Bătrânei Doamne”, Radu Drăgușin a evoluat la echipele U17, U19 și U23 ale torinezilor. Radu Drăgușin a atras imediat atenția. Astfel că la finalul sezonului 2018/2019, a fost premiat drept unul dintre jucătorii de top ai Centrului de Juniori Juventus.

Născut la data de 3 februarie 2002, Radu Drăgușin are o cotă de piață de 250.000 de euro. Odată cu debutul alături de Cristiano Ronaldo în Champions League, lui Radu Drăgușin i s-au deschis porțile către marea performanță.

 

Urmăriți Impact.ro și pe