Cine e prima vedetă din România care îi ia apărarea lui George Buhnici. E o prezentatoare cunoscută: „Am să mă răţoiesc puţin”

Andra Daoud 20.07.2022, 13:31
Cine e prima vedetă din România care îi ia apărarea lui George Buhnici. E o prezentatoare cunoscută: „Am să mă răţoiesc puţin”

George Buhnici a provocat un val de reacții în mediul online, din cauza unor declarații cu privire la aspectul fizic al femeilor pe care le-a văzut la mare. În timp ce multe persoane publice l-au criticat pentru derapaj, au existat și voci care i-au luat apărarea. O cunoscută prezentatoare TV a explicat de ce nu crede că George Buhnici merită să fie linșat, în urma declarațiilor făcute.

Prima vedetă care îi ia apărarea lui George Buhnici

„Scandalul vergeturilor” ajunge la un alt nivel și deja s-au creat două tabere. Cei care consideră că George Buhnici nu trebuia să facă acele afirmații despre aspectul fizic al femeilor la mare sunt cu mult mai mulți decât cei care consideră că jurnalistul nu a greșit prea mult. În orice caz, din a doua categorie face parte și o cunoscută prezentatoare TV, care a dedicat o postare pe Facebook subiectului momentului.

Marina Almășan a publicat o fotografie cu ea în costum de baie, făcută cu ani în urmă, iar în descriere a scris un text amplu despre declarațiile lui George Buhnici. Marina Almășan a ținut să precizeze că nu îl cunoaște personal pe Buhnici, dar a invocat libertatea de exprimare îl apărarea lui.

„Ce-a făcut numitul Buhnici? Le-a înţepat discret, cu limba-i ascuţită, pe rubensienele reprezentante ale sexului (cândva) frumos, care, neţinand cont de ‘imperfecţiunile’ majore ale trupului, se expun în faţa unor plaje întregi, în toată splendoarea celulitei şi a kilogramelor lor, fără să aibă nicio reţinere.

Cu riscul de a deveni oarecum ‘avocatul diavolului’, am să mă răţoiesc puţin la cei ce au sărit, la beregata lui Buhnici, ca muşcaţi de posterior. În primul rând, libertatea de expresie este la fel de valabilă ca şi libertatea de a-ţi expune epiderma la soare, indiferent de indicaţia acului de la cântar. Iar dacă ai blog, se presupune că de-asta l-ai făcut: ca să-ţi exprimi părerile personale. În comerţ este o vorbă : ‘Prost nu e cine vinde, ci cine cumpără’. Cine ne pune să citim ceea ce nu ne place? Suntem cumva mazochişti? Iar dacă nu ne place, e ca la televizor: doar că nu schimbi canalul, ci schimbi… blogul!”, scrie Marina Almăşan.

„Repet, nu-l cunosc pe George Buhnici (acum ştiu că e bărbatul căsătorit cu o nevastă ce pare minoră – ei şi ce-i rău în asta?!?), dar toată vânzoleala asta mediatică ridicolă, generată de fumigena de vacanţă slobozită de jurnalist pe blogul său, nu dovedeşte decât faptul că, deşi nu ne dăm seama, canicula ne afectează profund, că e bine să nu mai stăm la soare fără şăpcuţă şi, poate mai mult decat orice, că, iată, lumea s-a plictisit de eternele ‘subiecte ale zilei’ şi e gata să transforme, cu poftă, orice ţânţar în armăsar, în loc să-i dea un «fâs», cu Autan.”, a concluzionat Marina Almășan.

Cum s-a apărat George Buhnici

Totul a început cu o declarație a lui George Buhnici, prezent la festivalul Neversea. Acesta a spus că ar vrea să vadă la mare mai puțină celulită și mai puține vergeturi și le-a sugerat femeilor să meargă la sală. Declarațiile sale au produs un val de reacții în mediul online, iar fostul prezentator și-a limitat comentariile la postările de pe Facebook. Buhnici a scris ulterior un text pe blogul său, în care a încercat să se justifice pentru afirmațiile făcute.

„Nu sunt primul care spune că avem o epidemie de obezitate. O spun medicii și o vedem cu toții. În #IGDLCC am abordat subiectul de mai multe ori cu medici și nu numai. Sunt știri și la TV constant. Cei care încă mai avem curajul să vorbim deschis și să deranjăm corectitudinea politică exagerată trebuie să o spunem deschis. Obezitatea este o problemă națională.

O persoană obeză nu alege să fie obeză dar e treaba noastră ca societate să încurajăm, să motivăm și să punem presiune pentru ca o problemă de sănătate publică să nu devină noua normalitate. Da, am spus că fetele ar trebui să mai treacă pe la sală. Întrebați antrenorii de toate felurile câți copii mai ajung la sport. Am spus-o pe un ton sarcastic, cu ironie, pentru un show de TV și a deranjat. Dar e adevărat.”, a scris el pe blogul personal.

Urmăriți Impact.ro și pe