Cătălin Bordea și Nelu Cortea, echipa câștigătoare la America Express. „A fost o aventură și un carusel ce nu se compară cu absolut nimic.” Reacția fetelor de la Andre

Beatrice Dumitru, Narcisa Tomulescu 26.03.2023, 23:45

Marea Finală America Express vine cu situații tensionante în ediția din această seară de la Antena 1 și două echipe luptă pentru marele premiu: Andreea Bălan – Andreea Antonescu și Cătălin Bordea – Nelu Cortea. Acestea vor trece printr-o varietate de misiuni la sol, pe apă și în aer. Dar cine câștiga Marea Finală America Express?

UPDATE: Cătălin Bordea și Nelu Cortea au câștigat trofeul America Express după o finală extraordinar de strânsă, care le-a scos în cale provocări trăite la intensitate maximă.

Cei doi comedianți au fost primii care au ajuns la finish, unde Irina Fodor i-a așteptat cu zâmbetul pe buze.

„Acesta este trofeul America Express, Sezonul 5, sunteți câștigatorii. Felicitări din tot sufletul!” – Irina Fodor

Emoțiile au fost uriașe pentru câștigătorii America Express, Cătălin Bordea și Nelu Cortea.

„Ce să plângi, să mulţumeşti, să iei în braţe?! M-am uitat la Cortea şi nu înţelegeam ce se întâmplă! Este incredibilă senzaţia!”, a spus Cătălin Bordea

Și Cortea și-a găsit cu greu cuvintele pentru a-și exprima bucuria:

„Nu am muncit în viaţa mea atât de mult pentru ceva! Nu se compară cu nimic”

Finalistele America Express sezonul 5, Andreea Bălan și Andreea Antonescu i-au felicitat și ele pe câștigător.

„Ne bucurăm pentru băieţi, ne-am dorit o luptă cu nişte oameni puternici şi aşa a fost. Sincer de bucurăm pentru ei”, a subliniat Andreea Antonescu.

În cursa finală pentru marele premiu de 30.000 de euro de la America Express concurenții au avut probe care le-au testat nervii, puterea de concentrare și rezistența. Ghicitori, ecuații, numărat de steaguri, mesaje ascunse, lecții de limbaj Braille și, bineînțeles, nelipsitul autostop. Totul pentru a rezolva puzzle-ul ce urma să le arate harta către destinația finală: trofeul America Express „Drumul Aurului”.

Momente de panică la înălțime pentru Nelu Cortea

Îîn timpul unei probe în care a trebuit să zboare cu parapanta, Nelu Cortea a tras o spaimă zdravănă. Colegul său, Cătălin Bordea, a rămas la sol pentru a rezolva o ecuație importantă pentru realizarea misiunii.

Dacă la începutul probei Cortea a părut încântat de experiența zborului cu parapanta, odată ajuns în aer zâmbetul i-a cam pierit. „Dacă se oprește asta în aer, noi murim!”, a strigat Cortea înspăimântat. Frica nu l-a împiedicat, totuși, să descopere numerele lipsă din ecuație, pe care Bordea a rezolvat-o fără probleme la sol.

O altă provocare pentru finaliștii America Express au fost cutiile cu monștri. Bordea, Cortea și rivalele lor de la Andre au avut o misiune care le-a dat cu adevărat palpitații. După ce au mers cu o canoe, după ce au săpat în nisip pentru a găsi o sticlă cu indicii, concurenții au ajuns la un palat ce a fost în trecut cartier general al inchiziției. Acolo au fost nevoiți să culeagă niște tăblițe din lemn din acvarii cu „surprize”. Bordea a avut de „înfruntat” un șarpe pentru îndeplinirea misiunii, iar Andreea Antonescu a încremenit de spaimă la ultima cutie cu conținut misterios.

„M-a plesnit ceva peste mână!”, a strigat înspăimântată Andreea Antonescu atunci când a atins conținutul acvariului, care era, însă, doar o mână buclucașă a cuiva din echipă.

Ultima misiune a finalei i-a purtat pe concurenți la un hotel, unde au primit cheile de la câte o cameră. Nu au avut rezervată o sesiune de răsfăț, ci o nouă provocare: să descopere cifrul seifului care ascundea ultima bucată a hărții ce avea să-i ducă spre Irina Fodor și marele trofeu.

În camerele de hotel toți au avut, însă, parte și de o surpriză plăcută. O cameristă a adus fiecărei echipe câte un telefon mobil, prin intermediul căruia au putut avea un video call cu persoane dragi, care le-au oferit și indicii prețioase. Cursa avea, însă, să continue cu încă o serie de emoții puternice.

Cine câștigă Marea Finală America Express

În această seară, de la ora 20:00, Marea Finală a celui mai dur reality show din România, America Express, aduce la Antena 1 spectaculoasa înfruntare între cele două echipe care se luptă pentru mult râvnitul trofeu și pentru marele premiu în valoare de 30.000 de euro.

După 7.000 de kilometri parcurși prin Mexic, Guatemala și Columbia, cele două perechi, Andreea Bălan – Andreea Antonescu și Cătălin Bordea – Nelu Cortea, sunt pregătite pentru o bătălie memorabilă în Marea Finală America Express. Concurenții își vor aduna toate resursele de energie pentru maratonul cu indicii, desfășurat într-un ritm nebun.

Ca să cucerească El Dorado, vor trece printr-o varietate de misiuni la sol, pe apă și în aer. De la enigme care le complică parcursul la provocări încărcate de adrenalină, precum zborul cu parapanta, echipele au parte de o cursă trepidantă, demnă de o Mare Finală. Momentele impresionante nu vor lipsi, dar competiția nu se oprește nici atunci când emoțiile pun stăpânire pe concurenți, afectându-le concentrarea.

Cine câștigă finala America Express? Andreea Bălan și Andreea Antonescu, Cătălin Bordea și Nelu Cortea, luptă pentru marele premiu de 30.000 de euro
Andreea Bălan – Andreea Antonescu și Cătălin Bordea – Nelu Cortea, cele două echipe finaliste la America Express.

„Încă nu ne vine să credem. Suntem foarte mândri că am ajuns aici. Voi ieși scântei! N-o să fie o bătălie cu mănuși”, a declarat Nelu Cortea.

„Suntem gata să asediem Cetatea Cartagenei, să o cucerim. Cetatea asta nu e pregătită pentru ce urmează!”, a adăugat Cătălin Bordea.

„Cartagena nu a căzut niciodată, dar am venit noi să luăm comoara care se află aici. Vrem să luăm premiul cel mare”, a spus Andreea Antonescu.  

Despre America Express

După patru sezoane în care au străbătut Asia în lung și lat, în sezonul cinci s-a schimbat continentul și concurenții au fost în America Express. Drumul Aurului a dus cele 9 perechi de vedete care au luat startul în cursă prin Mexic, Guatemala și Columbia, pe o rută ce cumulează peste 7000 de kilometri.

Chef Cătălin Scărlătescu și iubita lui, actrița Doina Teodoru, Puya și soția lui, Melinda, Andreea Antonescu și Andreea Bălan, Cătălin Bordea și Nelu Cortea, stilistul Ovidiu Buta și directorul artistic Joaquin Bonilla, Jean Gavril și fratele lui, Dinu, cântăreața Bruja și prietenul ei, Pufeh, gimnastele Larisa Iordache și Diana Bulimar, Bie Adam și mama au fost cei care au pornit pe un drum misterios și magnific. Mii de kilometri în căutarea orașului de aur, visul marilor cuceritori: El Dorado.

Irina Fodor i-a însoțit pe concurenți în cea mai mare provocare a vieții lor de până acum. America Express – Drumul Aurului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...