Cine ar putea fi noul ministru al Sănătăţii. Numele vehiculate după demiterea lui Vlad Voiculescu

Stan Filon, Diana Timișoreanu 19.04.2021, 15:01
Cine ar putea fi noul ministru al Sănătăţii. Numele vehiculate după demiterea lui Vlad Voiculescu

Românii se întreabă cine va fi următorul Ministru al Sănătății. Negocierile încă nu s-au încheiat, dar pe piață au apărut mai multe nume vehiculate pentru a ocupa fotoliul de la Sănătate, lăsat vacant de Vlad Voiculescu, care a fost demis de premierul Florin Cîțu.

Cine ar putea fi noul ministru al Sănătăţii

Vlad Voiculescu a venit la ministerul Sănătății din rândurile PLUS și a fost din nou vehiculat pentru a ocupa același portofoliu. Este destul de greu să se mai întâmple acest lucru. Au apărut și alte nume care ar putea fi propuse pentru a ocupa funcia de ministru al Sănătății.

Din partea PLUS ar putea fi propusă Ioana Mihăilă, secretar de stat în Ministerul Sănătății și medic endocrinolog. Pe de altă parte, USR are propria sa propunere. Oamenii lui Dan Barna îl susțin pentru această funcție pe Adrian Wiener, medic și parlamentar. Potrivit Digi24, Wiener ar fi susținut chiar și de liberali.

Cine ar putea fi noul ministru al Sanatatii
Cine ar putea fi noul ministru al Sanatatii

Portofoliul Sănătății aparține UUSR-PLUS

În negocierile pentru Guvern de după alegerile parlamentare de anul trecut, Ministerul Sănătății a revenit USR PLUS și tot de acolo trebuie să vină și următorul ministru al Sănătății. Se pare că există și o a treia variantă, care se poate activa în cazul în care cele două partide nu cd de comun acord. Cel de-al treilea nume vehiculate ar fi cel al lui Radu Țincu, medic de terapie intensivă la Spitalul Floreasca.

Astăzi  va avea loc o ședință a coaliției în care vor fi discutate aceste variante. Din informațiile Digi24, nu va fi totuși anunțată astăzi o propunere oficială. Rămâne de văzut dacă se va ajunge la vreun acord, fiind prima ședință a coaliției aflată la guvernare de la izbucnirea scandalului provocat de demiterea lui Vlad Voiculescu. Premierul Florin Cîţu a decis, miercuri, revocarea din funcţie a lui Vlad Voiculescu. El a anunţat iniţial că interimatul va fi asigurat de vicepremierul Dan Barna, însă acesta a refuzat. USR-PLUS a amenințat chiar cu ieșirea de la guvernare, dacă premierul Florin Cîțu nu va fi la rândul său demis.

Recent, un alt ministru USR-PLUS a intrat în vizorul lui Florin Cîțu. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a ieșit și el la atac și a spus despre premierul Florin Cîțu că este ”zombi politic”. Această afirmație l-a enervat la culme pe premierul Florin Cîțu, care a spus că nu va mai tolera niciun derapaj la adresa miniștrilor. ”Nu vreau să mai intru în conflict, dar data viitoare nu mai aștept nimic. Orice membru al Guvernului care își atacă premierul pleacă acasă”, a spus Cîțu în ședința PNL.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...