Cine ar putea fi candidatul PSD la președinția României. Trei nume avansate de Sorin Grindeanu

Ana Anitoiu 28.05.2022, 19:39
Cine ar putea fi candidatul PSD la președinția României. Trei nume avansate de Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a avansat trei nume pentru candidatura PSD la președinția României. Oficialul a spus că se opune total candidaturilor comune și că el consideră că PNL rămâne un adversar politic al Partidului Social Democrat.

Sorin Grindeanu: PNL, adversar politic pentru PSD

Potrivit lui Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, în timp ce Partidul Social Democrat menține procentele pe care le avea în sondajele de opinie înainte de intrarea la Guvernare, PNL înregistrează o creştere în preferinţele electoratului, de la 17-19% până la 20%. Astfel, liberalii rămân adversari politici ai social-democraților.

„Exclud candidaturi comune, lucruri de acest tip. Sunt total împotriva acestor lucruri. Fiecare partid trebuie să-şi gestioneze lucrurile proprii”, a spus Sorin Grindeanu. Întrebat cui îi aparține victoria în coaliția de guvernare, oficialul a răspuns: „Dacă ar fi în scaunul ăsta un politician din ăla veritabil, v-ar spune: poporul român, România”.

Cine ar putea fi candidatul PSD la presedintia Romaniei
Sorin Grindeanu. Foto: Inquam Photos/ Bogdan Danescu

Trei nume pentru posibilul candidat PSD la președinția României

De asemenea, întrebat cine va fi candidatul PSD la preşedinţia României, ministrul Transporturilor a spus că există câțiva membri în Partidul Social Democrat care au „profil de candidat”. El a menționat numele lui Marcel Ciolacu şi pe cel al lui Alexandru Rafila.

De asemenea, Sorin Grindeanu s-a arătat convins că un candidat „redutabil” la președinția României ar fi și actualul adjunct al secretarului general al NATO, Mircea Geoană. Însă, ministrul a adăugat că este necesară o discuție serioasă în PSD, dacă acesta poate candida cu susţinerea partidului.

Sorin Grindeanu, despre câți kilometri de autostradă va reuși să construiască România

Întrebat câți kilometri de autostradă va reuși să construiască România din totalul de peste 450 asumaţi prin PNRR, ministrul Sorin Grindeanu a spus că speră că vor fi construiți toți. Oficialul a precizat că, în afară de un tronson din autostrada Transilvania, țara nu a semnat niciun contract pentru realizarea infrastructurii rutiere asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Nu există contract semnat în acest moment pe PNRR, din ceea ce s-a discutat şi s-a pus ca şi contract în PNRR, astăzi, în afară de Transilvania, astăzi, când vorbim, niciunul, pe rutier”, a spus ministrul Transporturilor, sâmbătă, la Digi 24.

Oficialul a adăugat că cel mai mare proiect rutier asumat prin PNRR este autostrada A 7 Ploieşti – Paşcani, ce va avea peste 300 de kilometri. Ministrul a spus că în prezent se desfășoară licitaţii, unele dintre proceduri fiind în faza finală, de atribuire de contracte. Potrivit ministrului Sorin Grindeanu, pe teren se lucrează la tronsonul Nădăşelu-Poarta Sălajului, ce are o lungime de 42 de kilometri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...