Cine ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei dacă alegerile ar fi mâine: diferența între Gabriela Firea și Nicușor Dan

Raluca Juncu 16.07.2020, 19:45
Cine ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei dacă alegerile ar fi mâine: diferența între Gabriela Firea și Nicușor Dan

Bătălia pentru Primăria Capitalei se întețește tot mai mult. Dincolo de Palatul Victoria sau Palatul Cotroceni, o miză intensă se dovedește a fi și fotoliul de primar al Capitalei pentru următorii patru ani. Cine va ieși învingător?

Sondaj IRSOP: Cu cine ar vota bucureștenii dacă ar merge mâine la vot

Data alegerilor locale a fost deja stabilită pentru 27 septembrie. Bucureștenii își vor alege atunci primarii de sector, dar vor avea ocazia să pună ștampila și pe candidatul pe care îl consideră eligibil pentru a ocupa funcția de primar General al Muncipiului București.

Gabriela Firea, avans în sondajele electirale. Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca
Gabriela Firea, avans în sondajele electirale. Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Cea mai așteptată luptă electorală din această toamnă se va desfășura între candidata PSD și actual primar al Capitalei- Gabriela Firea și Nicușor Dan, candidat susținut de alianța USR-PLUS și de PNL.

Cel mai recent sondaj realizat de IRSOP o indică pe Gabriela Firea în topul preferințelor bucureștenilor, cu un procent de 45%. Candidatul opoziției, Nicușor Dan a obținut un procent de 38%.

Potrivit realizatorilor sondajului, citat de Radio Europa România Libera, avantajul Gabrielei Firea este că deține o paletă extinsă a susținătorilor săi tradiționali care sunt mai loiali decât electoratul lui Nicușor Dan. De asemenea, actualul primar al Municipiului București deține un avans de peste 10-12% faţă de contracandidatul său în așteptările publicului, pentru că „va crea locuri de muncă”, „va fi preocupată de bunăstarea cetăţenilor” şi „va fi un primar bun”.

Surpriza sondajului vine de la candidatul independent Viorel Cataramă, care ar fi votat de un procent de 9% dintre bucureșteni, dacă alegerile locale s-ar desfășura mâine. Fondatorul companiei Elvila, cel car a candidat și la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019 se numără printre liderii de opinie care nu cred în existența coronavirusului.

IRSOP mai arată că la nivel de cotă de încredere „mare” şi „foarte mare” în rândul şefilor de partide, rezultatele sunt cuprinse între 5 şi 21%. Dar chiar şi cei care au încredere într-un lider, nu agreează în același timp şi formațiunea din care face parte.

Urmăriți Impact.ro și pe