Cine a trimis, de fapt, camioanele peste conferința de presă a lui Nicușor Dan. Detaliul observat la fața locului

Luiza Moldovan 18.06.2020, 15:32

Primăria Sectorului 5 a venit cu întăriri azi, la conferința susținută în aer liber de Nicușor Dan. Șoferii basculantelor inscripționate cu numele primarului acestui sector au început să claxoneze și să tureze motoarele, la puțină vreme după ce Nicușor Dan a început să vorbească.

Detaliile din spatele basculantelor de la conferința lui Nicușor Dan

Lucrurile au devenit mult mai emoționale în momentul în care Nicușor Dan, având pe fundal o stație de tren dezafectată, cu noroiul aferent ploilor recente, a arătat potențialul zonei. Acum încep motoarele să tureze iar Nicușor Dan să se chinuiască să acopere zgomotul mașinilor, vorbind mai tare în microfon:

„Nu am ales această locație ca să dovedim că e mizerie aici. Toată lumea știe că e mizerie în sectorul 5.  Am ales această locație pentru ca să vorbim de dezvoltarea Sectorului 5 . În spatele meu, pe o porțiune de 4 km până la Gara Progresul, se află o linie de tren dezafectată. Această linie de tren dezafectată este o uriașă oportunitate pentru sectorul 5. Ne-am chinuit 10 ani să facem metrou în Drumul Taberei, cu investiții foarte consistente și noi, aici, în spate, avem posibilitatea, practic, gratuită, să construim un metrou de suprafață. Acest metrou de suprafață poate să fie conectat pe rețeaua CFR deja existentă, cu un sistem de gări interioare, astfel încât cetățenii din sectorul 5, cei din zona Zețari sau cei doi zona Pieptănari să poată ajunge în 20 de minute în Pipera sau la Gara Obor”.

Conferințele lui NIcușor Dan încep să semene cu un concert de muzică clasică, unde cel care vrea să boicoteze concetul se așază în primul rând și linge o lămâie
Conferințele lui Nicușor Dan încep să semene cu un concert de muzică clasică, unde cel care vrea să boicoteze concertul se așază în primul rând și linge o lămâie

Nicușor Dan vorbește la microfon, PSD vorbește la basculante. Fiecare cu ce poate!

Dar comportamentul de mahala al primarului PSD nu s-a oprit aici. Basculantele sectorului 5 au început, la un moment dat, să stropească cu apă. Firește, nu direct pe participanții la conferință, dar având grijă ca stropii de apă să ajungă și pe ei. Ștergându-se pe față, Nicușor Dan a răspuns cu umor: „Ne dezinfectăm! Suntem calmi, ne dezinfectăm”.

Probabil, având antrenamentul de la conferința anterioară, cu Aurelian Bădulescu, unde nici acolo n-a fost foarte ușor, Nicușor Dan a încercat să rămână pe cât de impasibil cu putință.

Nicușor Dan a spus că demersul acesta constant de boicotare inițiat de PSD, cu grave accente penale, nu va rămâne neamendat. El va face plângere la Poliție pentru tulburarea liniștii publice:

„Ar fi trebuit, poate, să sunăm la 112 la începutul conferinței. Acum e puțin târziu. E vorba de o tulburare a liniștii publice, care a fost asigurată cu concursul Poliției Locale a Sectorului 5. Acest domn este de la Poliția Locală Sector 5 Direcția Circulație. El trebuia să constate că există o tulburare a liniștii publice prin aceste zgomote pe care aceste utilaje îl fac, să cheme secțiunea de Ordine Publică din Poliția Locală Sector 5, care să restabilească ordinea”.

Urmăriți Impact.ro și pe