Cine a preluat șefia Poliției Române, după ce Liviu Vasilescu s-a retras de la conducere. Anunțul făcut de ministrul de Interne

Elena Avramescu 02.09.2020, 10:17
Cine a preluat șefia Poliției Române, după ce Liviu Vasilescu s-a retras de la conducere. Anunțul făcut de ministrul de Interne

Decizie de ultimă oră luată de Liviu Vasilescu, care s-a retras de la conducerea Poliției Române, după cum a transmis ministrul de Interne, Marcel Vela. Momentan nu se știe motivul care a dus la această decizie, fiindcă Liviu Vasilescu nu a dat nicio explicațe pertinentă, lăsând loc de interpretări.

Cine a preluat șefia Poliției Române

Şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, a anunţat în decursul zilei de ieri că va demisiona din funcție. Anunțul a surprins pe toată lumea, fiindcă a fost din scurt, făcut la finalul unei conferinţe de presă organizate la MAI, care a avut ca temă principală cea mai mare captură de haşiş din istoria Poliţiei Române, în valoare de zeci de milioane de euro.

În acest sens, cel pus la comanda Poliției Române este Inspectorul General Adjunct, chestor de poliție Eduard Mirițescu. Numirea acestuia este însă temporară, până la numirea unui ofițer care să preia această funcție și responsabilitate.

Cine a preluat șefia Poliției Române
Eduard Mirițescu, noul șef al Poliției Române

Anunțul făcut de ministrul de Interne

„Pentru a asigura continuitate în actul de management al acestei instituții importante a Ministerului Afacerilor Interne, am decis ca Inspectorul General Adjunct, chestor de poliție Eduard Mirițescu, din funcția pe care o deține, să exercite temporar comanda Poliției Române până la numirea unui ofițer care să preia această funcție și responsabilitate.

Nu m-am grăbit să numesc astăzi un înlocuitor al inspectorului general al Poliţiei Române pentru că îmi doresc să identific, împreună cu echipa de la Ministerul Afacerilor Interne, cea mai potrivită persoană pentru a putea reforma din temelii Inspectoratul General al Poliţiei Române, pentru a putea continua programele de înzestrare a poliţiştilor şi pentru a fi capabilă să exercite un act managerial corespunzător pentru o instituţie de nivel european care să ofere cetăţenilor siguranţă şi încredere.

Vă asigur că, în cel mai scurt timp, va fi epuizat acest interimat la nivelul conducerii Poliţiei Române”, a fost declarația lui Marcel Vela, potrivit Digi24.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...