Cine a fost Sfântul Antonie cel Mare și ce rugăciune specială se spune în această zi

Daria Petrescu 17.01.2021, 10:32
Cine a fost Sfântul Antonie cel Mare și ce rugăciune specială se spune în această zi

Sfântul Antonie cel Mare. Credincioșii din lumea întreagă îl prăznuiesc pe Sfântul Antonie cel Mare, în fiecare an pe 17 ianuarie. Acesta era cunoscut și ca „părintele monarhilor”, fiind considerat și grabnic ajutător. Există și o legendă legată de acest Sfânt, iar rugăciunea pe care credincioșii o rostesc în această zi este extrem de puternică și specială. Iată cine a fost Sfântul Antonie cel Mare și ce rugăciune specială se spune în această zi.

Cine a fost Sfântul Antonie cel Mare

Sărbătorit în fiecare an pe 17 ianuarie, Sfântul Antonie cel Mare era considerat ocrotitorul orfanilor și al oamenilor săraci și îi păzește pe oameni de duhurile rele și de vrăjitorii. Oamenii rosteau rugăciunea, în speranța că vor fi ocrotiți de rele și că numai lucruri bune li se vor întâmpla.  Mai mult, cei care vor să își găsească alesul merg la acest Sfânt pentru a-I ajuta să se căsătorească și să își găsească liniștea.

Ce spune legenda Sfântului Antonie cel Mare

Se spune că credința acestui Sfânt era atât de mare, încât diavolul a renunțat la a mai încerca să-l atragă în mrejele sale. Datorită smereniei sale, acest Sfânt avea harul de a săvârși minuni.

La biserica ce-i poartă numele, “Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” – Curtea Veche se află icoana făcătoare de minuni a sfântului Antonie cel Mare. Această icoană este singurul obiect care a rămas intact după un incendiu devastator din 1847.

Biserica Sfântul Anton – Pușcărie a ars integral. Aceasta este considerată a fi prima minune făcută de Cuviosul Antonie cel Mare.

An de an, credncioșii merg să se roage la această icoană, pe care o consideră făcătoare de minuni. Se spune că rugăciunile oamenilor sunt ascultate și multe probleme le-au fost rezolvate celor ce au avut încredere și s-au rugat la icoana Sfântului Antonie cel Mare.

Cei care se roagă timp de 9 săptămâni la această icoană își pot rezolva problemele

Rugăciunile spuse către Sfântul Antonie cel Mare ajută la împlinirea multor dorințe. Se spune că sfântul ajută oamenii cu probleme grave de sănătate, dar și pe cei care au fost blestemați sau li s-au făvut farmece. Pentru cei care vor să își găsească liniștea sufletească și nu reușesc să își întemeieze o familie, este bine să mergeți să vă rugați la Sfântul Antonie cel Mare. Se spune că aici toate dorințele se vor împlini.

Rugăciunea specială care trebuie spusă în această zi

Atunci când  aveți probleme, mergeți la icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie cel Mare și spuneți această rugăciune:

“Bunule Părinte Antonie, cel ce durerile şi păcatele noastre le cunoşti, nu trece cu vederea glasurile de rugăciune ale celor ce aleargă la mijlocirea Ta şi nu te uita la nevrednicia celor ce Te roagă, ci la slava şi mila lui Dumnezeu, pe care Tu L-ai mărturisit şi spre care se îndreaptă rugăciunea ce Ţi-o aducem.

O, slăvite făcător de minuni, părintele săracilor, ocrotitorul văduvelor, sprijinitorul orfanilor, vino cu obişnuita Ta îndurare în ajutorul nostru prin rugăciunile Tale către Dumnezeu, ca să fim mângâiaţi în nevoi, ca să fim apăraţi de primejdii, de ispite şi de păcate.

Tu, cel ce ai făcut din pustiul Egiptului loc de preaslăvire a Marelui Dumnezeu şi a Mântuitorului, fă şi din pustiul sufletului nostru, ars de necredinţă şi ros de patimi, loc plăcut Ţie, în care să se sălăşluiască virtutea, prin Tine să se mărească numele Tău cel sfânt, al Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin.”

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe