Cine a fost primul campion olimpic din istorie. Ce meserie avea

Primul campion olimpic din istorie avea o meserie cu totul neașteptată. De asemenea, în mod surprinzător, prima astfel de ediție a unui eveniment dedicat unei competiții sportive a fost disputată cu aproape trei mii de ani în urmă. Mai exact, prima ediție a avut loc în anul 776 î.e.n., însă campionul care a reușit să se arate triumfător avea o meserie atipică.

Cine a fost primul campion olimpic din istorie. Ce meserie avea

Jocurile Olimpice au mai suferit o amânare și cu ocazia altor ediții. Nu doar cele din 2020, programate în Japonia, vor avea de suferit. Este cunoscut că decizia a mai fost luată de către comitetul oficial pentru a patra oară în istorie. Situațiile în care nu au putut fi desfășurate în mod normal s-au mai petrecut în anii marcați de războaiele mondiale. De aceea, și edițiile din 1916, 1940, dar și 1944, au fost anulate. Totuși, și în plină criză sanitară, ce este resimțită în multe zone ale lumii, a fost luată o decizie similară de amânare, până în 2021.

Cine a fost primul campion olimpic din istorie. Ce meserie avea

Așa arată prima medalie olimpică oferită vreodată. Primul loc a fost recompensat și onorific în ediția de la Atena, din 1896

Primul campion olimpic s-a făcut remarcat în anul 776 î.e.n., iar meseria pe care o avea surprinde. Cel care a ieșit victorios era la bază bucătar, fiind vorba de Olimpiadele antice. Totodată, prima ediție a Olimpiadelor moderne a avut loc în 1896, la Atena, în Grecia. A reprezentat și prima ocazie de acordare a unei medalii, pentru eforturile celui devenit campion.

Prima ediție din Jocurile Olimpice despre care există și dovezi istorice a fost inventată de greci, în antichitate. Evenimentul sportiv presupunea ca participanții să fie doar bărbați de origine greacă și se desfășura pe timp de vară, la fiecare patru ani. În varianta antică, jocurile au avut loc în 293 de ediții, pe parcursul a aproximativ 1200 de ani. Bucătarul Koroibos a fost cel care a câștigat singura întrecere sportivă de pe atunci. Și anume, proba denumită “stadion”, ce presupunea alergarea pe o distanță de aproximativ 200 de kilometri.

Se desfășura aproape identic ca-n edițiile moderne, iar culoarele de alergare erau împărțite prin jaloane în cinci parți egale. Câștigătorul era cel care trecea primul de ultimul jalon, dar fără a se ține cont și de timpul realizat. Băcătarul Koroibos a devenit primul campion olimpic din istorie, prin câștigarea probei de alegare de 200 de metri, potrivit click.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI