Cine a fost cel mai mare bețiv din lume. Culmea, era sportv. Cât putea să bea

Andreea Bisinicu 14.09.2020, 14:16
Cine a fost cel mai mare bețiv din lume. Culmea, era sportv. Cât putea să bea

Andre René Roussimoff (19 mai 1946 – 27 ianuarie 1993), cunoscut și sub numele de Andre Gigantul, este considerat și astăzi unul dintre cei mai mari luptători de wrestling din toate timpurile. Supranumit de fani a opta minune a lumii, Andre a ajuns să măsoare 2.24 metri înâlțime din cauza acromegaliei, boala de care suferea din fragedă pruncie.

Băiatul cu puteri herculiane

Să începem cu începutul. Băiatul se naște în orașul Grenoble, Franța. Se face remarcat de mic. Normal, la 12 ani măsoară 1.9 m și cântărește peste 100 de kg. Colegii îl iau peste picior, nimeni nu vrea să se împrietenească cu el. Nu încape în autobuzul școlii, așă ca apelează la un prieten de-al tatălui său să-l ducă la școală. În fiecare zi.

Nici atâta carte nu e bună. Termină gimnaziul, renunță la școală și se apucă de treabă! Munca grea? Nicio problemă. Se angajează la ferma tatălui său. Ziua și corvoada. Munca sisifică se termină la vârsta de 18 ani. Pleacă din casa părintească și se mută la Paris. Aude, prin baruri, șoapte despre un concurs de wrestling. „Wrestling? Mă bag, cât să mă bată? Și așa am 2 metri!” 

Primul meci? Îl lasă lat pe oponent în două runde. Croșeu de dreapta, croșeu de stânga. Adversarul aproape că ajunge să joace table cu Sfântul Petru. Drumul către faimă îi este asigurat. În buletin o fi trecut Roussimoff , dar Andre ajunge să fie numit Andre Gigantul. La 240 de kg si 2,24 metri este declarat, oficial, invicibil.

Cine a fost cel mai mare bețiv din lume. Culmea, era sportv. Cât putea să bea
Cine a fost cel mai mare bețiv din lume. Culmea, era sportv. Cât putea să bea

Putea să bea mult. Putea să bea tot

În ciuda meseriei sale, Andre René Roussimoff nu ducea o viață sportivă, în afara ringului. Pasiunea pentru băutură i-a adus porecla de cel mai mare bețiv din lume. Cât putea să bea? Bea mult. Nu, bea TOT!

Poveștile sunt multe și savuroase! Ba bea până cădea sub masă. Ba uita să vină la antrenamente. Ba se trezea alături de femei străine în pat. Dar cea mai simpatică întâmplare rămâne cea povestită de colega lui de vestiar, Fabulos Moolah. 

Răutăcioșii spun că Andre s-ar fi îmbătat crunt într-un hotel din Pennsylvania, într-o noapte, după ce a pierdut un pariu. Pedeapsa? Să bea 127 beri, una dupa alta, fără oprire. Sportivul a leșinat în holul imobilului și a dormit acolo până dimineața. Angajații nu l-au putut urni din loc, darămite să-l ducă înapoi în cameră. S-au lăsat păgubași.

„Ce era să facem? Sforăia ca un tractor! Se cutremurau pereții!”

Într-un final, problemele cu alcoolul și-au lăsat amprenta asupra trupului gigantului. Andre René Roussimoff  a făcut infarct în somn, în 1993. A murit la 46 ani, la un an după ce s-a retras din lumea sportului.

Urmăriți Impact.ro și pe