Cine a fost cel mai bun fotbalist român din străinătate în acest sezon. Nu e la Națională

Cine a fost cel mai bun fotbalist român din străinătate în acest sezon. Nu e la Națională

Într-o perioadă în care sportul e pus pe „hold”, ne îndreptăm atenția spre statistici. În baza cifrelor InStat oferite de CIES Football Observatory, a fost alcătuit un clasament al fotbaliștilor români care evoluează în străinătate. Contrar așteptărilor, cel mai bun fotbalist român care evoluează în afara țării nu este un jucător de la echipa națională.

Cine a fost cel mai bun fotbalist român din străinătate în acest sezon. Nu e la Națională

Ştefan Radu este fotbalistul român din străinătate care are cea mai bună medie a indexului InStat. Fundaşul de 33 de ani are 292 de puncte, medie adunată după cele 22 de meciuri jucate pentru Lazio în actualul sezon din Serie A. Chiar dacă este lider în clasamentul românilor din străinătate, fostul dinamovist este abia pe locul 10 în ierarhia jucătorilor din lotul lui Simone Inzaghi, informează Fanatik.

Locul 2 este ocupat de Eric Bicfalvi, cu o medie a indexului InStat de 281. Mijlocaşul ofensiv de 32 de ani a marcat 5 goluri în cele 19 meciuri jucate pentru Ural în prima ligă din Rusia. În plus, internaţionalul român este unul dintre cei mai constanţi fotbalişti ai formaţiei ruse, fiind pe locul 3 în topul InStat al echipei.

Răzvan Marin este marea surpriză a clasamentului, prinzând locul 3. Chiar dacă a jucat 10 meciuri pentru Ajax în Eredivisie, mijlocaşul central are o medie a indexului InStat de 280. Cu toate acestea, jucătorul de 23 de ani ocupă locul 14 în ierarhia „lăncierilor”.

Ștefan Radu

Criteriile luate în calcul în clasamentul cifrelor InStat pentru fotbaliştii români din străinătate

Primul criteriu important în realizarea clasamentului cifrelor InStat pentru fotbaliştii români din străinătate a fost numărul minim de meciuri jucate. Pentru a intra în această ierarhie, jucătorii trebuiau să bifeze minimum cinci partide sau 450 de minute pe teren în campionat, fiind excluse duelurile din cupele interne sau din Europa. Din acest motiv lipsesc Ciprian Tătăruşanu sau Romario Benzar din clasamentul final.

Al doilea criteriu a fost numărul de campionate luate în calcul pentru cifrele InStat. Astfel, CIES Football Observatory a prezentat punctajele obţinute de fotbaliştii care evoluează în 35 de ligi din Europa, fiind luate în calcul şi eşaloanele inferioare din Anglia, Spania sau Italia. În aceste condiţii, Dorin Rotariu (Astana, Kazahstan), Costel Pantilimon (Omonia Nicosia, Cipru) sau Alexandru Mitriţă (New York City FC, MLS) lipsesc.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI