Cine a fost ales noul antrenor al Craiovei. Surpriză mare

Marian Cărăvan 10.11.2020, 15:37
Cine a fost ales noul antrenor al Craiovei. Surpriză mare

Oficialii Universității Craiova i-au găsit înlocuitor lui Cristiano Bergodi, după ce italianul și-a anunțat demisia din funcția de antrenor principal al formației din Bănie. Surpriză mare pentru fani. S-a aflat cine a fost ales noul antrenor al Craiovei.

Cine a fost ales noul antrenor al Craiovei

Universitatea Craiova nu va sta mult timp fără antrenor principal. Deși se vehiculau diverse variante pentru acest post, după ce Cristiano Bergodi și-a anunțat demisia, acum s-a aflat cine va sta pe banca tehnică a vicecampioanei României. E surpriză mare. Noul antrenor al Craiovei este un fost tehnician al echipei. E practic cel care i-a lăsat locul pe banca tehnică lui Cristiano Bergodi. Astfel, Cornel Papură revine în funcția de antrenor principal după câteva luni. Acesta a efectuat testul de coronavirus şi dacă totul va fi ok se va prezenta în această după-amiază la reluarea pregătirilor formației oltene.

În sezonul trecut, Cornel Papură a fost de două ori antrenor principal şi o dată antrenor secund, în mandatul lui Victor Piţurcă. Cornel Papură devine un fel de soluție de varie la care apelează patronul Mihai Rotaru. Acum a apelat din nou la serviciile lui Cornel Papură, după ce Craiova a rămas fără antrenor principal. Nu e prima oară când Cornel Papură e pe post de „manta de vreme rea”, s-a mai întâmplat și după ce gruparea din Bănie s-a despărțit de Devin Mangia sau Victor Pițurcă.

Cornel papura e „mantaua de vreme rea” la Craiova
Cornel papura e „mantaua de vreme rea” la Craiova

Cum poate rămâne Cornel Papură antrenor la Universitatea Craiova

Cornel Papură nu e așadar la prima experiență ca antrenor al Universității Craiova. Totuși, nu se știe dacă va rămâne pe banca tehnică a formației oltene. În trecut a avut un conflict cu medicul echipei, Claudiu Stamatescu, care a dus la demisia lui Papură. Medicul lipseşte de la echipă în această perioadă, fiind şi medicul echipei naţionale a României. Când va reveni la echipa de club, Claudiu Stamatescu ar urma să fie însoţit chiar de selecţionerul Mirel Rădoi. Acesta și-ar putea rezilia contractul cu FRF, după cele trei meciuri pe care le mai are de susținut naționala în luna noiembrie.

Astfel, Cornel Papură ar putea avea o apariție meteorică pe banca tehnică a formației oltene. Se pare că nici suporterii echipei din Bănie nu l-ar prea agrea pe tehnician. Cu acesta la timonă, Universitatea a trecut două tururi în preliminariile Europa League, cu Sabail şi Honved, fiind eliminată de AEK Atena (scor 0-2, 1-1), şi tot cu el la cârmă a obţinut calificarea în play-off.

În cele două mandate ca antrenor principal al Universității Craiova, Cornel Papură are 13 victorii, patru egaluri și zece înfrângeri în toate competiţiile.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe